preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šijana Pula

 > Naslovnica
vijesti

Obavijest pedagoginje - predupis

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 18. 1. 2022. 16:18

Poziv za predupis djece u prvi razred osnovne škole

Poziv za predupis djece u prvi razred osnovne škole

Invito di preiscrizione dei bambini in prima elementare

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 1. 2022. 20:37

Cijenjeni roditelji/skrbnici,

želim vam uspješan početak 2. polugodišta i vjerujem da ćemo zajedno uspješno privesti kraju nastavnu godinu.

U ime svih djelatnika zahvaljujem na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i razumijevanju u ovim zahtjevnim vremenima, a sve za dobrobit vaše djece i naših učenika.

Molim vas da pročitate upute Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo od 5. siječnja 2022., Verzija 16 u privitku kao i dobiveni Letak izolacija - samoizolacija.

                   Ravnateljica škole Alma Tomljanović, prof.

Upute Zavoda za javno zdravstvo od 05.siječnja 2022., Verzija 16

Letak: izolacija - samoizolacija

[više]

Obavijest pedagoginje Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 13. 1. 2022. 11:08

Obavijest za roditelje budućih prvašića
Predupis 2022./2023. školska godina - OŠ Šijana Pula

Predupisi započinju 26. siječnja 2022 godine i traju do 28. siječnja 2022 godine.
Kako bi se smanjilo okupljanje većeg broja osoba u prostorijama škole predupisi će se provoditi putem elektronske pošte (e-maila) ili telefonskim pozivom.
Od 26. do 28. siječnja 2022. godine roditelji mogu poslati e-mail na adresu josipa.debeljak1@skole.hr s podacima koji su potrebni za predupis ili nazvati na broj telefona: 0993906766 uz prethodno pripremljene podatke koji su traženi.
Roditelji koji nemaju mogućnost poslati e-mail, mogu ručno na papir ispisati tražene podatke te ga donijeti u školu uz prethodnu najavu na broj telefona: 0993906766. Za dolazak u školu potrebno je imati Covid potvrdu.


Dokument s tablicom i opširnijim uputama dodan je u privitku ove objave (vidi: više)

[više]

Đir po Puli

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 27. 12. 2021. 23:37

Đir po Puli

Naše vrijedne kuharice  sudjelovale su uz chefa Davida Skoke u pripremi i podjeli 200 zdravih obroka u sklopu projekta Đir po Puli. Gospođa Elizabeta Jukić, mag.oec., poslala nam je link sa stranica Grada Pule naglašavajući vrijedan angažman, kako je rekla, predivnih ljudi. Na kraju poruke gospođa Jukić napisala je: "Želim Vam  SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ, PUNO ZDRAVLJA, SREĆE i LJUBAVI U 2022. godini...... i još puno puno ovakvih projekata u kojima ćemo raditi, učiti i uživati. Lijep pozdrav i svako dobro, Beti"

Pripremljeno i podijeljeno 200 obroka u sklopu eu projekta Đir po Puli

[više]

Zasadi stablo ne budi panj Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 27. 12. 2021. 23:00

Zasadi stablo ne budi panj - pohvala i potvrda o sudjelovanju

 

 

 

S ponosom objavljujemo pohvalu i potvrdu o sudjelovanju OŠ Šijana u akciji Zasadi stablo ne budi panj. U akciji su sudjelovali prirodnjaci 1.b i 5.b razreda. U privitku se nalaze potvrda,  snimka emisije TV Nove te fotografije!

Učiteljice Biserka Drndić i Elizabeta Miletić

           Snimka emisije TV Nove

[više]

Obraćanje ravnateljice na kraju polugodišta

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 23. 12. 2021. 16:05

 

Dragi učenici, poštovani djelatnici škole i roditelji/skrbnici!

U zadnjem smo tjednu nastave 1. polugodišta koje završava u četvrtak 23. prosinca 2021. i prema Kalendaru rada zimski odmor učenika počinje 24. prosinca 2021. godine i traje do 7. siječnja 2022. godine.

I ove godine kraj 1. polugodišta i sve blagdanske aktivnosti obilježavali smo u znatno drugačijem ozračju nego li je uobičajeno.

Tako su izostale i brojne zanimljive aktivnosti kojima smo inače obilježavali u ove predblagdanske dane.

Zajedno smo pokazali da i u ovoj izvanrednoj situaciji možemo djelovati i na najbolji način odraditi svoje obveze, biti kreativni i inovativni, veseliti se, misliti jedni na druge i time doprinijeti razvoju svoje škole kojom se možemo ponositi.

Odabrali smo samo jedan mali dio učeničkih radova koji su nastali u predblagdansko vrijeme i objedinili ih u virtualnu čestitku. Vjerujem da će vam se svidjeti i razveseliti vas.

Zahvaljujem učenicima i njihovim roditeljima te djelatnicima škole na  radu i suradnji u ovim otežanim uvjetima rada.

Svim učenicima i njihovim obiteljima te djelatnicima škole želim sretan Božić ispunjen ljubavlju, osmijehom i toplinom obiteljskog doma, a u Novoj 2022. godini puno zdravlja, radosti i uspjeha.

Nastava za sve učenike počinje u ponedjeljak 10. siječnja 2022. godine prema redovnom rasporedu sati i to za učenike 1., 4. i od 5. do 8. razreda u jutarnjoj smjeni, a za učenike 2. i 3. razreda u poslijepodnevnoj smjeni.

Molimo vas da pratite web stranicu škole vezano uz daljnje obavijesti.

                                        Ravnateljica Alma Tomljanović, prof.

Božićna bajka OŠ Šijana

 

[više]

Priča petkom

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 16. 12. 2021. 17:56

Priča petkom

U sklopu različitih aktivnosti povodom Godine čitanja (Godinom čitanja proglašena je 2021. od strane Vlade Republike Hrvatske na prijedlog Ministarstva kulture i medija) ove nastavne godine nastavili smo s jednom kojoj je cilj poticanje čitanja u nižim razredima osnovne škole. Priča petkom aktivnost je koja okuplja učenike prvih i drugih razreda u zajedničkom čitanju i slušanju priča. Knjižničarka jednom tjedno jednom razredu čita, priča, prikazuje priče, a svaki put odabire i drugo mjesto za slušanje. Jednom je to knjižnica, drugi put razred, zatim naša omiljena sjenica kao i tzv. žuti prostor. Priče su tematski različite, ali uvelike prate godišnji izvedbeni kurikulum za taj razred kao i određene značajne datume. Ukoliko se čita vani, u sjenici ili na igralištu, u čitanju se pridruže i članovi Kreativne grupe - Mladi knjižničari tako da time potičemo i javni nastup te slobodno čitanje među različitim generacijama. Čitajmo da ne ostanemo bez riječi, moto je Godine čitanja, a mi uglas dodajemo Mi čitamo jer volimo čitanje, volimo riječi i volimo druženje uz knjigu!                                                 

Ovog smo petka, 10. 12. 2021., čitali u 1.a Prvu igračku Djeda Mraza, priču nastalu po poglavlju romana Život i pustolovine Djeda Mraza L. F. Bauma.

                                        Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

[više]

Natjecanje Dabar Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 2. 12. 2021. 17:57

Dabar - međunarodno  natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

 

I ove školske godine naši su učenici sudjelovali na Međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar.

Sudjelovalo je ukupno 59 učenika od drugog do osmog razreda, u kategorijama za svoj uzrast: MikroDabar, MiliDabar, KiloDabar i MegaDabar.

Sljedeći učenici postigli su rezultat u 10% najboljih u Republici Hrvatskoj:

Mateo Valjužić 4. Valtura

Dario Bursać 4.b

Luka Blažević 6.a

Andreas Lanča 6.a

Marija Poljak 7.c

Svim sudionicima na Dabru 2021. čestitamo.

Učiteljice Vesna Lorencin,Tamara Franjević, Branka Samardžija, Ivana Ivković-Božac, Selena Rojnić i Anica Valenta

 

Pogledajte fotografije u prilogu (vidi: više)

[više]

Odluka o uvođenju posebnih sigurnosnih mjera Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 29. 11. 2021. 14:11

Odluka o uvođenju posebnih sigurnosnih mjera obveznog testiranja na virus SARS-CoV-2

Odluka je donesena temeljem Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova od 12.11.2021.godine od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske - Klasa: 810-06/20-01/7; Urbroj: 511-01-300-21-452.

Odluka Stožera civilne zaštite RH temelji se na članku 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (»Narodne novine« broj 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20 i 134/20), a u vezi s člankom 18. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (»Narodne novine« broj 47/20) i u vezi s člankom 5. Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (»Narodne novine« broj 134/20) i članka 22.a Zakona o sustavu civilne zaštite (»Narodne novine« broj 82/15, 118/18, 31/20 i 20/21). 

- Dokument se nalazi u privitku (vidi: više)

[više]

Svjetski dan djece

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 19. 11. 2021. 21:38

OBILJEŽITE S NAMA SVJETSKI DAN DJECE!


Svjetski dan djece obilježava se svake godine 20. studenog jer je toga dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta. Prije 32 godine svijet se ujedinio u želji da zajedno stvaramo svijet u kojem će svako dijete imati priliku rasti, učiti, razvijati svoje sposobnosti i talente, odrastati u obitelji, biti sigurno i zaštićeno. Konvenciju je potpisalo 196 zemalja, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u povijesti. Prava djece su univerzalna i svevremenska, a svaka generacija je prilika za stvaranje novog i boljeg svijeta. Prilika koju ne smijemo propustiti. Mladi i djeca diljem svijeta dižu glas o pitanjima koja su važna za njihovu generaciju – od klime do mentalnog zdravlja, obrazovanja, diskriminacije, nasilja – te pozivaju odrasle da ih saslušaju. Imajući drugačiju perspektivu od odraslih, mladi donose nova i kreativna rješenja za probleme s kojima se svijet suočava i mogu doprinijeti društvenom, političkom i ekonomskom razvoju. Svjetski dan djece prilika je da omogućimo djeci i mladima da se njihova mišljenja čuju. U povodu obilježavanja Svjetskog dana djece UNICEF će kroz simbolična događanja i aktivacije na društvenim mrežama promovirati aktivnosti i dobre prakse kojima se potiče participacija djece i mladih.

Svjetski dan djece - 20.studenog

 

[više]

Sat povijesti iz Vukovara Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 11. 2021. 16:23

Sat povijesti iz Vukovara – sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U utorak, 16. studenog 2021. učenici 8-ih razreda bili su sudionici zajedničkog Sata povijesti iz Vukovara koji organizira po 12. put OŠ D. Tadijanovića iz Vukovara kojim su na simbolični način iznova spajani istok, zapad, sjever i jug Hrvatske. Učenici iz 15 hrvatskih škola izlagali su o tome kako su se oni pripremali za ovogodišnji Sat povijesti iz Vukovara. Našu su školu svojim radovima predstavile učenice 8. c razreda Emma Bajs i Lara Abramović, a njihovi sastavi se nalaze u prilogu ovom izvješću. Učenicima se na početku obratio ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved koji je učenicima poručio da vole svoju zemlju i ne zaborave žrtvu svih onih koji su stradali u Domovinskom ratu za slobodnu nam Hrvatsku te da se ne zaboravi kako Hrvatska nikada taj rat nije željela, već se morala boriti i obraniti svoje postojanje. U prostorima škole je postavljena izložba koja kroz fotografije govori  o stradanju u Domovinskom ratu rječitije od 1000 riječi. Uz to su i uradci naših učenika koji su kroz sastave i crteži iskazali svoje poštovanje prema svim nevinim žrtvama u Domovinskom ratu.

U četvrtak, 18. studenog, započinje Mimohod građana Pule kroz Vukovarsku ulicu te se pozivaju svi učenici i njihovi roditelji da se pridruže koloni i tako iskažu svoje poštovanje svim stradalima Vukovara i Škabrnje, ali i svih ostalih mjesta diljem Lijepe Naše gdje se stradavalo i ginulo za vrijeme Domovinskog rata.

                                                 Marija Belullo, učiteljica povijesti

U prilogu pogledajte prigodne plakate koje su izradile učenice Gioia Jovanović i Maja Ćerimi, pročitajte sastave učenica Emme Bajs i Lare Abramović

[više]

Molim jedan aplauz za suradnju

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 11. 2021. 15:26

 

U utorak, 16. studenog 2021., učenici 4.b razreda u pratnji svoje učiteljice i knjižničarke posjetili su Dječju knjižnicu Pula. Cilj posjete bila je suradnja knjižnice i škole, a realizirala se kroz malo drugačiji sat lektire. Nakon uvodnoga dijela i čitanja nekoliko pjesama iz zbirke Nevidljiva Iva te upoznavanja sa životom i radom velikog Zvonimira Baloga slijedili su kreativni zadatci. Učenici su tako spajali stihove o vodi, crtali motive i pjesničke slike da bi na kraju napisali čak i zajedničku pjesmu. Sat lektire je brzo prošao, knjižničarka Andrea se jako potrudila, a mi smo, sa željom da se ponovo opet vidimo, poklonili jedan aplauz "onako iz čista mira" za ovu suradnju!

                                         Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

 

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 16. 11. 2021. 12:42

                                               Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici, 

 

 

dana 18.11. obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i blagdan je RH. Prema kalendaru rada škole nenastavni je i neradni dan.

U petak je nastava prema redovnom rasporedu.

         Ravnateljica   Alma Tomljanović

 

 

[više]

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 7. 11. 2021. 10:39

Poštovani učenici, roditelji/skrbnici i djelatnici,

uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju, osim kada je navedeno u Uputama objavljenim 26. kolovoza, maske su obvezne i u sljedećem situacijama:

• za učenike od 5. razreda do 8. razreda  tijekom cijelog boravka u školi tijekom boravka u učionici, čak i kada je riječ o ustanovi u kojoj je razmak u učionicama između svih osoba (učenika, učitelja i dr.) veći od 1,5 m.*

• za učitelje  i druge djelatnike škola  kao i roditelje i druge odrasle osobe tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka u učionici ;

- iznimno cijepljeni učitelji razredne nastave  i učitelji razredne nastave koji su unazad 12 mjeseci preboljeli COVID-19 ne trebaju nositi masku kada borave u svojem razrednom odjelu odnosno u svojoj odgojno-obrazovnoj grupi.

• za učenike od 1. do 4. razreda  (uključujući i četvrti razred) kod prolaska zajedničkim prostorijama odnosno u svim situacijama kraćeg trajanja kada se učenici jednog razrednog odjela miješaju s učenicima drugog razrednog odjela (u učionici učenici od 1. do 4. razreda, uključujući četvrti razred, ne nose masku).

 Učenici s teškoćama u razvoju koji svladavaju posebne programe, ne nose zaštitne maske.

Izuzet od obveze nošenja maske u školi može biti samo učenik/djelatnik čije zdravstveno stanje to onemogućuje; navedeno utvrđuje nadležni školski liječnik za učenika ili obiteljski liječnik za djelatnika.

Maske nije potrebno nositi za vrijeme nastave tjelesne i zdravstvene kulture, drugih oblika tjelesne aktivnosti i za vrijeme objeda.

*Za vrijeme trajanja aktualne epidemiološke situacije nadležni lokalni stožer, na prijedlog ustanove i suglasnost osnivača, ne može odlučiti da za pojedinu školu učenici ne moraju nositi maske te da nastavnici u učionici ne trebaju nositi masku neovisno o razmaku. 

                    Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

Dopuna: Upute  (HZJZ i MZO) (vidi: više)

[više]

Nastava od 08.11.2021. - model A

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 5. 11. 2021. 14:39

NASTAVA PREMA MODELU A – od 8. studenoga 2021.godine

Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici,

nastava se od idućeg tjedna za učenike od 1. do 8. razreda odvija prema modelu A (uživo u školi). Učenici 2. i 3. razreda dolaze na nastavu u prijepodnevnu smjenu, a učenici 1. i 4. razreda u poslijepodnevnu smjenu. Također je organiziran i rad produženog boravka za učenike 1., 2. i 3. razreda prema postojećem rasporedu.

                           Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

 

[više]

Model C (nastava online) za učenike od 1. do 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 29. 10. 2021. 16:23

Model C (nastava online) za učenike od 1. do 8. razreda

Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici,

Prema godišnjem kalendaru rada škole 1. studenoga blagdan je RH – Svi sveti i neradni je dan.

Jesenski učenički odmor traje od 2. do 3. studenoga, a nastava prema redovnom rasporedu započinje u četvrtak 4.studenoga.

U privitku je odluka o modelu (Model C – online) održavanja nastave za 4. i 5. studenoga 2021.godine.

Nastava za učenike od 5. do 8. razreda odvijat će se u realnom vremenu putem Teamsa, a za učenike od 1. do 4. razreda u prijepodnevnoj smjeni u dogovoru s razrednicima.

O daljnjim informacijama vezano za način održavanja nastave molim da pratite web stranicu škole.

 

Odluka o načinu izvođenja nastave za dane 04. i 05.11.2021. godine (vidi: više)

[više]

Mentalno zdravlje djece i mladih - predavanje

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 25. 10. 2021. 17:57

Mentalno zdravlje djece i mladih
 
    Poštovani roditelji, u četvrtak 28.10.2021., u 17:00 sati psihologinja škole Irena Mosić Šajatović održati će online predavanje Mentalno zdravlje djece i mladih s osvrtom na rezultate ankete provedene s učenicima od 5.-8. razreda krajem prošle školske godine. Predavanje je namjenjeno roditeljima učenika od 5.-8. razreda no dobrodošli su i ostali roditelji. 

Irena Mosić Šajatović is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: My Meeting
Time: Oct 28, 2021 17:00 Sarajevo, Skopje, Zagreb
 
Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/96806644559?pwd=K1VlZnZiYXgrZUtsZE9Ndmt2MytpZz09
 
Meeting ID: 968 0664 4559
Passcode: b03T4A
 
[više]

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 23. 10. 2021. 11:54

OBILJEŽAVANJE DANA KRUHA I JABUKA

       U srijedu 20. listopada 2021. u našoj je školi obilježen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka. Učenici su donijeli izloške u obliku pekarskih proizvoda i plodova zemlje te izradili prigodne plakate. Jabuka je također bila glavna namirnica od koje se izrađivao sok i zdravi kolači.

   Cijeli tjedan učenici su sa svojim učiteljicama i nastavnicima promišljali o kruhu, radu, zahvalnosti, a kroz literarne i likovne radove to su i prikazali. Naši panoi prepuni su njihovih radova.

      Obzirom na epidemiološku situaciju trebali smo prilagoditi i našu već tradicionalnu izložbu koja je uvijek bila bogata mnoštvom kruščića i kolača koje su vrijedne ruke učenika, njihovih mama i baka pekle.

     Učenici su uz pomoć učiteljica Nataše Miljanić i Agneze Brnabić napravili  malu, ali lijepu prigodnu izložbu u prostoru škole.

       U učionicama, sa svojim razrednicima, učenici su pojedinačno obilježili taj važan dan i blagovali proizvode koje su donijeli ili izradili. 

                                                             Agneza Brnabić 

Fotografije s naše izložbe pogledajte u prilogu ( vidi: više)

[više]

MAT liga Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 20. 10. 2021. 18:45

U četvrtak 7. listopada u našoj se školi održalo ekipno natjecanje učenika osnovnih škola MAT liga.Ove su školske godine na jesenskom kolu sudjelovali učenici drugih, trećih i četvrtih razreda. Natjecali su se u parovima učenici drugih razreda Luka Štajner i David Pranjić, učenici trećih razreda Zoe Lanča i Mauro Blašković, Lea Đurović i Ivona Stojkovski, Paolina Galant i Filip Tomašev, te učenici četvrtih razreda Mateo Valjužić i Dario Bursać, Aurora Roce i Iva Radoš.

Svi su se parovi rješavajući zadatke trudili postići što više bodova kako bi osigurali što bolje mjesto na ljestvici natjecatelja iz cijele Hrvatske. Čestitke svima. 

                    Učiteljice Anica Valenta, Keti Melnjak i Ivana Ivković Božac
 
Pogledajte u galeriji kako su radili vrijedni učenici (vidi: više)
 
[više]

Natjecanje - Graničari Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 13. 10. 2021. 16:50

Naša je škola s ekipama trećih i četvrtih razreda sudjelovala na Županijskom prvenstvu školskih sportskih društava osnovnih škola iz graničara. 

         Učenici trećih razreda natjecali su se u srijedu 6.10. 2021. u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, dok su se četvrtaši natjecali u petak 8.10.2021. na vanjskim terenima Sportskog centra Valbruna u Rovinju. 

        Obje su se ekipe srčano borile kako bi ostvarile što bolje rezultate na natjecanju, ali nisu prošli u svojim skupinama u borbu za medalju. Svi su učenici tijekom natjecanja pokazali pravilan odnos prema igri, suigračima i protivnicima na natjecanju te su uz poštivanje pravila i poštujući suigrače i protivnike ponosno predstavili našu školu.

Učiteljice voditeljice ekipa graničara: Anica Valenta (treći razredi) i Karin Barbancich (četvrti razredi).

 

Više fotografija pogledajte u galeriji (vidi: više)

[više]

Filantropija Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 8. 10. 2021. 17:29

U petak, 1. listopada 2021., učenici naše škole (Manuela Debeljuh 5.c, Adrian Baltić 5.c, Andreas Lanča 6.a i Raul Silvi 6.b) sudjelovali su u Tjednu filantropije u Puli (Lov na filantropsko blago).

Lov je započeo na Forumu odakle smo se kretali prema karti obilježenim točkama u centru Pule. Cilj je bio Arena. Iako nismo pobijedili, dobro smo se zabavili, puno toga naučili i vidjeli neka mjesta koja do sada nismo poznavali.

Bilo je veselo, napeto, povremeno zagonetno, ali sve u svemu, jako lijepo.

                                                          Agneza Brnabić 

Pogledajte fotografije u prilogu (vidi: više)

[više]

Čestitke našoj učiteljici Keti Melnjak

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 6. 10. 2021. 18:12

UČITELJICA KETI MELNJAK MEĐU NAJBOLJIM ODGOJNO-OBRAZOVNIM  DJELATNICIMA U HRVATSKOJ

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.) i prema procjeni Povjerenstva za nagrađivanje učiteljica Keti Melnjak izabrana je kao jedna od 511 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2020./2021.

Povodom Dana učitelja kolegica Keti priključila se na virtualnu dodjelu nagrade pod nazivom Godišnje nagrađivanje odgojno-obrazovnih djelatnika koju organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a prof. dr. sc. Radovan Fuchs obratio se s čestitkom nagrađenim odgojno-obrazovnim radnicima.

Kolegici Keti iskreno čestitamo na dobivenoj nagradi i radujemo se njenom uspjehu.                                                                                                                                                                                                                                                                           Ravnateljica  Alma Tomljanović,  prof.

[više]

Dan učitelja

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 4. 10. 2021. 20:09

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. UNESCO je taj dan proglasio 1994. godine u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Treba istaknuti da je učiteljska profesija jedna od najvažnijih za ukupan razvoj društva te bi se kao takva trebala i cijeniti.

Prigoda je taj dan istaknuti važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Vjerujem cijenjeni učenici i roditelji/staratelji da smo svjesni važnosti i odgovornosti rada učitelja te ćete svojim radom i suradnjom to pokazati ne samo taj dan već i tijekom cijele školske godine.

                                                        Ravnateljica Alma Tomljanović, prof.

   Pula, 05. listopada 2021.     

 

[više]

Europski školski sportski dan Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 2. 10. 2021. 18:22

 
 

 

 
 
 
Učenici i djelatnici OŠ Šijana, 24. rujna 2021. godine, obilježili su Europski školski sportski dan kroz različite sportske aktivnosti. Pritom su učenici spoznali važnost zdravog načina života koji uključuje i bavljenje redovitom tjelesnom aktivnošću. Sudjelovali su u različitim aktivnostima, kao što su : štafetne igre, igre graničara, nogomet te šetnja uz provođenje općih pripremnih vježbi. Družili su se i zabavljali, a njihov smijeh, zadovoljstvo i radost, potaknuti žarom igre, najbolji su pokazatelji važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću.
                                                     Učiteljica Keti Meljnjak
 
Pogledajte fotografije naših učenika (vidi: više)
[više]

Europski školski sportski dan Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 23. 9. 2021. 17:09

EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN - obilježavanje

Udruga „Akademija zdravog življenja“ imenovana je službenim koordinatorom projekta „European School Sport Day“ organiziran od strane ISCA (International Sport and Culture Association) u suradnji s „Hungarian School Sport Federation“ (HSSF).

Europski školski sportski dan (European School Sport Day), poznat i kao Sportski dan ili ESSD je jedan od odgovora Europske komisije na zabrinjavajući pad bavljenja sportom i fizičkom aktivnosti u svim državama članicama.

Sportski dan je prilika za poticanje učenika na aktivnost u sklopu kampanje #BeActive, kao i motiviranje istih da postanu ambasadori i zagovornici zdravog načina života i dobre forme.

U sklopu kampanje BeActive, na Sportski bi dan učenici trebali provesti najmanje 120 minuta trčeći, igrajući igre, plešući, skačući preko užeta ili baveći se nekom drugom aktivnosti.

Naša škola pridružit će se obilježavanju tog dana različitim sportskim aktivnostima čime potvrđujemo važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću i zdravog načina života. Istraživanja pokazuju da aktivnim načinom života učenici postaju zdraviji i da bolje uče. Uz zabavu i zajedničke sportske aktivnosti podiže se i školski duh.

Europski školski sportski dan obilježit ćemo u petak 24. rujna 2021. godine, a raspored održavanja aktivnosti je u privitku. 

 

Raspored aktivnsti (vidi: više)

[više]

Savjetovalište za spolno zdravlje mladih

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 22. 9. 2021. 23:37

Poštovani,

obaviještavam Vas da i ove školske godine nastavlja s radom Savjetovalište za spolno zdravlje mladih. Radno vrijeme Savjetovališta je od 15 do 17 sati ponedjeljkom i utorkom, u prostorima školskih ambulanti u Puli, Nazorova 23 (ulaz je bočno iz Balotine ulice). Rade dr Blarežina i dr Jelenić, spec. školske med. Prema potrebi, u radu Savjetovališta sudjeluju psiholozi i epidemiolozi NZJZIŽ. U Savjetovalište se može doći bez uputnice, uz prethodnu najavu na tel. 529030 i 529031.

Namijenjeno je učenicima viših razreda osnovne škole, učenicima srednjih škola i studentima te mladim ljudima te dobi koji nisu u školskom sustavu. Savjetovalište ima i svoju Facebook stranicu.

U sklopu programa rada s mladima planirano je provesti edukaciju učenika osmih razreda te trećih srednje na teme iz područja spolnosti, u trajanju od jednog školskog sata (provedba će ovisiti o epidemiološkim uvjetima).

Zahvaljujem i lijep pozdrav

Kristina Jelenić, dr. med.
spec. školske i adolescentne medicine
Služba za školsku i adolescentnu medicinu
 
Prilozi:
 
 
[više]

Dobro došli prvašići Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 12. 9. 2021. 13:26

PRIJEM PRVAŠIĆA

Dana 06.rujna 2021. godine u dvorištu škole održao se svečani prijem prvašića uz prigodni program.

Polazak u školu veoma je važan trenutak za svako dijete i njegovu obitelj, a prva učiteljica ostaje u dugotrajnom sjećanju. Ove školske godine prvi razred polazi 58 učenika u matičnoj školi i 3 učenika u područnom odjelu Muntić.

Svim prvašićima želimo sretan i uspješan početak školovanja!

 

Fotografije naših prvašića i njihovih učiteljica pogledajte u prilogu (vidi: više)

[više]

Sretan početak nove školske godine

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 4. 9. 2021. 18:30

Dragi učenici!

Sretan i uspješan početak nove školske godine želi vam mali zbor OŠ Šijana s djelatnicima škole!

Klikni i zapjevaj s nama:

                                      LJETNO PRIJATELJSTVO

Zbor: Andrea Jurkota, Diana Šain, Ema Ruba, Jan Stojkovski, Lana Marija Đurđev, Laura Stipić, Lena Perić, Marija Andjela Marić, Nikola Kuzmanović, Reina Šeapi i Veronika Košeto.

Solisti: Nikola Kuzmanović - blok flauta i Laura Stipić – klavir                 

Boomwhachersi: svi učenici

 

[više]

Početak nastavne godine 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 1. 9. 2021. 23:00

Obavijest o početku nastavne godine 2021./22.

Cijenjeni učenici, roditelji/skrbnici,

evo nas na početku još jedne nove školske godine i vjerujem da se svi zajedno veselimo početku i susretu bez obzira što će školska godina započeti sa specifičnom organizacijom u uvjetima povezanima s COVID-19.

Vjerujem da će i ova školska 2021/22. godina biti ispunjena radom i kreativnošću te prijateljstvom i međusobnim uvažavanjem.

Nastava počinje u ponedjeljak 6. rujna 2021. godine.

  

1.tjedan nastave – razredna nastava

- jutarnja smjena – 2. i 3. razred

- popodnevna smjena – 1. i 4. razred

 

Raspored dolaska i ulaska/izlaska u školu učenika prvi dan nastave:

 

RAZRED

BR.UČIONICE

ULAZ

VRIJEME ULASKA

2. A

28

mala dvorišna vrata

8.05

2. B

30

mala dvorišna vrata

8.10

2. C

29

mala dvorišna vrata

8.15

3. A

7

glavni ulaz

9.00

3. B

6

glavni ulaz

9.05

3. C

5

glavni ulaz

9.10

4. A

5

glavni ulaz

10.55

4. B

7

glavni ulaz

11.00

4. C

6

glavni ulaz

                 11.05

5. A

21

glavni ulaz

7.40

5. B

11

gornja vrata (igralište)

7.40

5. C

20

glavni ulaz

7.45

6. A

22

glavni ulaz

7.50

6. B

15

mala dvorišna vrata

7.55

6. C

17

gornja vrata (igralište)

7.45

7. A

8

gornja vrata (igralište)

7.50

7. B

glazbeni

glavni ulaz

7.55

7. C

12

gornja vrata (igralište)

7.45

8. A

26

glavni ulaz

8.00

8. B

13

mala dvorišna vata

8.00

8. C

kemija

gornja vrata (igralište)

8.00

PO Valtura 2./4.

 

 

8.00

PO Muntić 3.

 

 

8.00

 

NAPOMENA: Učenici putnici (svih razreda) iz Valture i Muntića obavezno ulaze zajedno na glavni ulaz u 7.35.

 

 

SVEČANI PRIJEM PRVAŠIĆA za sve učenike matične škole i područnog  odjela Muntić

                  -  9.30 vanjsko sportsko igralište

Napomena:

U slučaju kiše prijem će se organizirati u školskoj sportskoj dvorani škole (ulaz direktno u dvoranu).

Obzirom na poštivanja epidemioloških mjera, molimo da u pratnji učenika prvih razreda bude jedan roditelj/skrbnik. Roditelji/skrbnici obavezno trebaju imati maske prilikom  ulaska u školu.

Prije ulaska u školu učenici od 2. do 8. razreda dezinficiraju potplate obuće i ruke, a učenici viših razreda u školu ulaze s maskama.

Mole se učenici da se pridržavaju rasporeda ulaska u školu i drže razmak od 1.5 m kao i da ne dolaze prerano. U školu se ulazi u pratnji učitelja.

 

Mole se učenici od 2. do 8. razreda da ponesu prazne torbe (za udžbenike) i pribor za pisanje obavijesti, a učenici viših razreda i maske.

Učenici će preuzeti udžbenike i izjave o preuzimanju udžbenika koje su dužni predati roditeljima na potpis te vratiti razrednicima potpisane, a za prve razrede udžbenike će preuzeti roditelji nakon svečanog prijema.

Rad produženog boravka (1. i 2. razred) u matičnoj školi i školi Muntić započinje s radom u srijedu 8. rujna 2021.godine kao i školska marenda.

Zainteresirani roditelji matične škole obavezno se prijaviti razrednicima za školsku marendu najkasnije do utorka 7.9.2021.

Poštujmo upute i mjere vezane za poštivanje fizičkog kontakta, dezinfekciju ruku, obuće, nošenje maski, jer svatko od nas ima važnu ulogu u očuvanju sebe i zajednice zdravima.

Raspored ulaska u školu i broj matične učionice od drugog dana nastave možete pogledati u privitku.

Detaljnije upute o organizaciji rada škole učenici će dobiti prvi dan nastave, a roditelji putem roditeljskih sastanaka, bit će i objavljene na web stranici. Molim da pratite našu web stranicu      

                                    Ravnateljica:   Alma Tomljanović, prof.

   

Raspored ulaska u školu od 07.09. (vidi: više)                                                                                                       

[više]

Prijem najuspješnjih osmaša Grada Pule

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 8. 2021. 07:02

PRIJEM NAJUSPJEŠNIJIH OSMAŠA GRADA PULE

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić u ponedjeljak, 16. kolovoza 2021. godine, u 12.30 sati u Zajednici Talijana (Circolo) primio je najuspješnije osmaše Grada Pule u školskoj godini 2020./2021.Našu školu predstavljali su učenici Petar Grgurević, Marko Levak i Kim Radešić.

Članak u online magazinu Regional Express

 

[više]

Obavijest o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike s područja Općine Ližnjan

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 16. 8. 2021. 09:46

Obavijest o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike s područja Općine Ližnjan

Donesena je Odluka o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola s područja Općine Ližnjan-Lisignano za školsku 2021./2022. godinu prema kojoj se utvrđuju uvjeti, kriteriji, visina novčane pomoći te način ostvarivanja prava iste. Za učenike nižih razreda visina novčane pomoći iznosi 400,00kn, a za učenike viših razreda osnovne škole visina novčane pomoći iznosi 600,00.

U nastavku prilažemo internetsku poveznicu gdje se mogu pronaći dodatne informacije o uvjetima, kriterijima, načinima ostvarivanja prava, roku podnošenja zahtjeva i obrazac zahtjeva.

http://liznjan.hr/index.php/584-odluka-o-sufinanciranju-nabave-drugog-obrazovnog-materijala-za-ucenike-osnovnih-skola-s-podrucja-opcine-liznjan-lisignano-za-skolsku-2021-2022-godinu(liznjan.hr)

Napominjemo da roditelji nisu dužni Općini Ližnjan dostaviti potvrdu o upisu djeteta u školsku godinu 2021/2022. već će Škola Općini dostaviti popis djece koja su prijavljena na adresi  koja pripada toj općini.

                                 Ravnateljica Alma Tomljanović

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


 
 
 
 
RASPORED ZVONJENJA ZA VRIJEME EPIDEMILOŠKIH MJERA
 
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi
 
Tražilica
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 4. 2013.

Ukupno: 1212869
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Šijana Pula / 43.istarske divizije 5, HR-52100 Pula / os-sijana-pu.skole.hr / os-sijana.pu@skole.hr
preskoči na navigaciju