preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šijana Pula

 > Naslovnica
vijesti

Odluka o uvođenju posebnih sigurnosnih mjera Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 29. 11. 2021. 14:11

Odluka o uvođenju posebnih sigurnosnih mjera obveznog testiranja na virus SARS-CoV-2

Odluka je donesena temeljem Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova od 12.11.2021.godine od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske - Klasa: 810-06/20-01/7; Urbroj: 511-01-300-21-452.

Odluka Stožera civilne zaštite RH temelji se na članku 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (»Narodne novine« broj 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20 i 134/20), a u vezi s člankom 18. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (»Narodne novine« broj 47/20) i u vezi s člankom 5. Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (»Narodne novine« broj 134/20) i članka 22.a Zakona o sustavu civilne zaštite (»Narodne novine« broj 82/15, 118/18, 31/20 i 20/21). 

- Dokument se nalazi u privitku (vidi: više)

[više]

Svjetski dan djece

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 19. 11. 2021. 21:38

OBILJEŽITE S NAMA SVJETSKI DAN DJECE!


Svjetski dan djece obilježava se svake godine 20. studenog jer je toga dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta. Prije 32 godine svijet se ujedinio u želji da zajedno stvaramo svijet u kojem će svako dijete imati priliku rasti, učiti, razvijati svoje sposobnosti i talente, odrastati u obitelji, biti sigurno i zaštićeno. Konvenciju je potpisalo 196 zemalja, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u povijesti. Prava djece su univerzalna i svevremenska, a svaka generacija je prilika za stvaranje novog i boljeg svijeta. Prilika koju ne smijemo propustiti. Mladi i djeca diljem svijeta dižu glas o pitanjima koja su važna za njihovu generaciju – od klime do mentalnog zdravlja, obrazovanja, diskriminacije, nasilja – te pozivaju odrasle da ih saslušaju. Imajući drugačiju perspektivu od odraslih, mladi donose nova i kreativna rješenja za probleme s kojima se svijet suočava i mogu doprinijeti društvenom, političkom i ekonomskom razvoju. Svjetski dan djece prilika je da omogućimo djeci i mladima da se njihova mišljenja čuju. U povodu obilježavanja Svjetskog dana djece UNICEF će kroz simbolična događanja i aktivacije na društvenim mrežama promovirati aktivnosti i dobre prakse kojima se potiče participacija djece i mladih.

Svjetski dan djece - 20.studenog

 

[više]

Sat povijesti iz Vukovara Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 11. 2021. 16:23

Sat povijesti iz Vukovara – sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U utorak, 16. studenog 2021. učenici 8-ih razreda bili su sudionici zajedničkog Sata povijesti iz Vukovara koji organizira po 12. put OŠ D. Tadijanovića iz Vukovara kojim su na simbolični način iznova spajani istok, zapad, sjever i jug Hrvatske. Učenici iz 15 hrvatskih škola izlagali su o tome kako su se oni pripremali za ovogodišnji Sat povijesti iz Vukovara. Našu su školu svojim radovima predstavile učenice 8. c razreda Emma Bajs i Lara Abramović, a njihovi sastavi se nalaze u prilogu ovom izvješću. Učenicima se na početku obratio ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved koji je učenicima poručio da vole svoju zemlju i ne zaborave žrtvu svih onih koji su stradali u Domovinskom ratu za slobodnu nam Hrvatsku te da se ne zaboravi kako Hrvatska nikada taj rat nije željela, već se morala boriti i obraniti svoje postojanje. U prostorima škole je postavljena izložba koja kroz fotografije govori  o stradanju u Domovinskom ratu rječitije od 1000 riječi. Uz to su i uradci naših učenika koji su kroz sastave i crteži iskazali svoje poštovanje prema svim nevinim žrtvama u Domovinskom ratu.

U četvrtak, 18. studenog, započinje Mimohod građana Pule kroz Vukovarsku ulicu te se pozivaju svi učenici i njihovi roditelji da se pridruže koloni i tako iskažu svoje poštovanje svim stradalima Vukovara i Škabrnje, ali i svih ostalih mjesta diljem Lijepe Naše gdje se stradavalo i ginulo za vrijeme Domovinskog rata.

                                                 Marija Belullo, učiteljica povijesti

U prilogu pogledajte prigodne plakate koje su izradile učenice Gioia Jovanović i Maja Ćerimi, pročitajte sastave učenica Emme Bajs i Lare Abramović

[više]

Molim jedan aplauz za suradnju

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 11. 2021. 15:26

 

U utorak, 16. studenog 2021., učenici 4.b razreda u pratnji svoje učiteljice i knjižničarke posjetili su Dječju knjižnicu Pula. Cilj posjete bila je suradnja knjižnice i škole, a realizirala se kroz malo drugačiji sat lektire. Nakon uvodnoga dijela i čitanja nekoliko pjesama iz zbirke Nevidljiva Iva te upoznavanja sa životom i radom velikog Zvonimira Baloga slijedili su kreativni zadatci. Učenici su tako spajali stihove o vodi, crtali motive i pjesničke slike da bi na kraju napisali čak i zajedničku pjesmu. Sat lektire je brzo prošao, knjižničarka Andrea se jako potrudila, a mi smo, sa željom da se ponovo opet vidimo, poklonili jedan aplauz "onako iz čista mira" za ovu suradnju!

                                         Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

 

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 16. 11. 2021. 12:42

                                               Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici, 

 

 

dana 18.11. obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i blagdan je RH. Prema kalendaru rada škole nenastavni je i neradni dan.

U petak je nastava prema redovnom rasporedu.

         Ravnateljica   Alma Tomljanović

 

 

[više]

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 7. 11. 2021. 10:39

Poštovani učenici, roditelji/skrbnici i djelatnici,

uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju, osim kada je navedeno u Uputama objavljenim 26. kolovoza, maske su obvezne i u sljedećem situacijama:

• za učenike od 5. razreda do 8. razreda  tijekom cijelog boravka u školi tijekom boravka u učionici, čak i kada je riječ o ustanovi u kojoj je razmak u učionicama između svih osoba (učenika, učitelja i dr.) veći od 1,5 m.*

• za učitelje  i druge djelatnike škola  kao i roditelje i druge odrasle osobe tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka u učionici ;

- iznimno cijepljeni učitelji razredne nastave  i učitelji razredne nastave koji su unazad 12 mjeseci preboljeli COVID-19 ne trebaju nositi masku kada borave u svojem razrednom odjelu odnosno u svojoj odgojno-obrazovnoj grupi.

• za učenike od 1. do 4. razreda  (uključujući i četvrti razred) kod prolaska zajedničkim prostorijama odnosno u svim situacijama kraćeg trajanja kada se učenici jednog razrednog odjela miješaju s učenicima drugog razrednog odjela (u učionici učenici od 1. do 4. razreda, uključujući četvrti razred, ne nose masku).

 Učenici s teškoćama u razvoju koji svladavaju posebne programe, ne nose zaštitne maske.

Izuzet od obveze nošenja maske u školi može biti samo učenik/djelatnik čije zdravstveno stanje to onemogućuje; navedeno utvrđuje nadležni školski liječnik za učenika ili obiteljski liječnik za djelatnika.

Maske nije potrebno nositi za vrijeme nastave tjelesne i zdravstvene kulture, drugih oblika tjelesne aktivnosti i za vrijeme objeda.

*Za vrijeme trajanja aktualne epidemiološke situacije nadležni lokalni stožer, na prijedlog ustanove i suglasnost osnivača, ne može odlučiti da za pojedinu školu učenici ne moraju nositi maske te da nastavnici u učionici ne trebaju nositi masku neovisno o razmaku. 

                    Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

Dopuna: Upute  (HZJZ i MZO) (vidi: više)

[više]

Nastava od 08.11.2021. - model A

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 5. 11. 2021. 14:39

NASTAVA PREMA MODELU A – od 8. studenoga 2021.godine

Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici,

nastava se od idućeg tjedna za učenike od 1. do 8. razreda odvija prema modelu A (uživo u školi). Učenici 2. i 3. razreda dolaze na nastavu u prijepodnevnu smjenu, a učenici 1. i 4. razreda u poslijepodnevnu smjenu. Također je organiziran i rad produženog boravka za učenike 1., 2. i 3. razreda prema postojećem rasporedu.

                           Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

 

[više]

Model C (nastava online) za učenike od 1. do 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 29. 10. 2021. 16:23

Model C (nastava online) za učenike od 1. do 8. razreda

Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici,

Prema godišnjem kalendaru rada škole 1. studenoga blagdan je RH – Svi sveti i neradni je dan.

Jesenski učenički odmor traje od 2. do 3. studenoga, a nastava prema redovnom rasporedu započinje u četvrtak 4.studenoga.

U privitku je odluka o modelu (Model C – online) održavanja nastave za 4. i 5. studenoga 2021.godine.

Nastava za učenike od 5. do 8. razreda odvijat će se u realnom vremenu putem Teamsa, a za učenike od 1. do 4. razreda u prijepodnevnoj smjeni u dogovoru s razrednicima.

O daljnjim informacijama vezano za način održavanja nastave molim da pratite web stranicu škole.

 

Odluka o načinu izvođenja nastave za dane 04. i 05.11.2021. godine (vidi: više)

[više]

Mentalno zdravlje djece i mladih - predavanje

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 25. 10. 2021. 17:57

Mentalno zdravlje djece i mladih
 
    Poštovani roditelji, u četvrtak 28.10.2021., u 17:00 sati psihologinja škole Irena Mosić Šajatović održati će online predavanje Mentalno zdravlje djece i mladih s osvrtom na rezultate ankete provedene s učenicima od 5.-8. razreda krajem prošle školske godine. Predavanje je namjenjeno roditeljima učenika od 5.-8. razreda no dobrodošli su i ostali roditelji. 

Irena Mosić Šajatović is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: My Meeting
Time: Oct 28, 2021 17:00 Sarajevo, Skopje, Zagreb
 
Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/96806644559?pwd=K1VlZnZiYXgrZUtsZE9Ndmt2MytpZz09
 
Meeting ID: 968 0664 4559
Passcode: b03T4A
 
[više]

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 23. 10. 2021. 11:54

OBILJEŽAVANJE DANA KRUHA I JABUKA

       U srijedu 20. listopada 2021. u našoj je školi obilježen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka. Učenici su donijeli izloške u obliku pekarskih proizvoda i plodova zemlje te izradili prigodne plakate. Jabuka je također bila glavna namirnica od koje se izrađivao sok i zdravi kolači.

   Cijeli tjedan učenici su sa svojim učiteljicama i nastavnicima promišljali o kruhu, radu, zahvalnosti, a kroz literarne i likovne radove to su i prikazali. Naši panoi prepuni su njihovih radova.

      Obzirom na epidemiološku situaciju trebali smo prilagoditi i našu već tradicionalnu izložbu koja je uvijek bila bogata mnoštvom kruščića i kolača koje su vrijedne ruke učenika, njihovih mama i baka pekle.

     Učenici su uz pomoć učiteljica Nataše Miljanić i Agneze Brnabić napravili  malu, ali lijepu prigodnu izložbu u prostoru škole.

       U učionicama, sa svojim razrednicima, učenici su pojedinačno obilježili taj važan dan i blagovali proizvode koje su donijeli ili izradili. 

                                                             Agneza Brnabić 

Fotografije s naše izložbe pogledajte u prilogu ( vidi: više)

[više]

MAT liga Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 20. 10. 2021. 18:45

U četvrtak 7. listopada u našoj se školi održalo ekipno natjecanje učenika osnovnih škola MAT liga.Ove su školske godine na jesenskom kolu sudjelovali učenici drugih, trećih i četvrtih razreda. Natjecali su se u parovima učenici drugih razreda Luka Štajner i David Pranjić, učenici trećih razreda Zoe Lanča i Mauro Blašković, Lea Đurović i Ivona Stojkovski, Paolina Galant i Filip Tomašev, te učenici četvrtih razreda Mateo Valjužić i Dario Bursać, Aurora Roce i Iva Radoš.

Svi su se parovi rješavajući zadatke trudili postići što više bodova kako bi osigurali što bolje mjesto na ljestvici natjecatelja iz cijele Hrvatske. Čestitke svima. 

                    Učiteljice Anica Valenta, Keti Melnjak i Ivana Ivković Božac
 
Pogledajte u galeriji kako su radili vrijedni učenici (vidi: više)
 
[više]

Natjecanje - Graničari Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 13. 10. 2021. 16:50

Naša je škola s ekipama trećih i četvrtih razreda sudjelovala na Županijskom prvenstvu školskih sportskih društava osnovnih škola iz graničara. 

         Učenici trećih razreda natjecali su se u srijedu 6.10. 2021. u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, dok su se četvrtaši natjecali u petak 8.10.2021. na vanjskim terenima Sportskog centra Valbruna u Rovinju. 

        Obje su se ekipe srčano borile kako bi ostvarile što bolje rezultate na natjecanju, ali nisu prošli u svojim skupinama u borbu za medalju. Svi su učenici tijekom natjecanja pokazali pravilan odnos prema igri, suigračima i protivnicima na natjecanju te su uz poštivanje pravila i poštujući suigrače i protivnike ponosno predstavili našu školu.

Učiteljice voditeljice ekipa graničara: Anica Valenta (treći razredi) i Karin Barbancich (četvrti razredi).

 

Više fotografija pogledajte u galeriji (vidi: više)

[više]

Filantropija Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 8. 10. 2021. 17:29

U petak, 1. listopada 2021., učenici naše škole (Manuela Debeljuh 5.c, Adrian Baltić 5.c, Andreas Lanča 6.a i Raul Silvi 6.b) sudjelovali su u Tjednu filantropije u Puli (Lov na filantropsko blago).

Lov je započeo na Forumu odakle smo se kretali prema karti obilježenim točkama u centru Pule. Cilj je bio Arena. Iako nismo pobijedili, dobro smo se zabavili, puno toga naučili i vidjeli neka mjesta koja do sada nismo poznavali.

Bilo je veselo, napeto, povremeno zagonetno, ali sve u svemu, jako lijepo.

                                                          Agneza Brnabić 

Pogledajte fotografije u prilogu (vidi: više)

[više]

Čestitke našoj učiteljici Keti Melnjak

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 6. 10. 2021. 18:12

UČITELJICA KETI MELNJAK MEĐU NAJBOLJIM ODGOJNO-OBRAZOVNIM  DJELATNICIMA U HRVATSKOJ

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.) i prema procjeni Povjerenstva za nagrađivanje učiteljica Keti Melnjak izabrana je kao jedna od 511 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2020./2021.

Povodom Dana učitelja kolegica Keti priključila se na virtualnu dodjelu nagrade pod nazivom Godišnje nagrađivanje odgojno-obrazovnih djelatnika koju organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a prof. dr. sc. Radovan Fuchs obratio se s čestitkom nagrađenim odgojno-obrazovnim radnicima.

Kolegici Keti iskreno čestitamo na dobivenoj nagradi i radujemo se njenom uspjehu.                                                                                                                                                                                                                                                                           Ravnateljica  Alma Tomljanović,  prof.

[više]

Dan učitelja

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 4. 10. 2021. 20:09

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. UNESCO je taj dan proglasio 1994. godine u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Treba istaknuti da je učiteljska profesija jedna od najvažnijih za ukupan razvoj društva te bi se kao takva trebala i cijeniti.

Prigoda je taj dan istaknuti važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Vjerujem cijenjeni učenici i roditelji/staratelji da smo svjesni važnosti i odgovornosti rada učitelja te ćete svojim radom i suradnjom to pokazati ne samo taj dan već i tijekom cijele školske godine.

                                                        Ravnateljica Alma Tomljanović, prof.

   Pula, 05. listopada 2021.     

 

[više]

Europski školski sportski dan Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 2. 10. 2021. 18:22

 
 

 

 
 
 
Učenici i djelatnici OŠ Šijana, 24. rujna 2021. godine, obilježili su Europski školski sportski dan kroz različite sportske aktivnosti. Pritom su učenici spoznali važnost zdravog načina života koji uključuje i bavljenje redovitom tjelesnom aktivnošću. Sudjelovali su u različitim aktivnostima, kao što su : štafetne igre, igre graničara, nogomet te šetnja uz provođenje općih pripremnih vježbi. Družili su se i zabavljali, a njihov smijeh, zadovoljstvo i radost, potaknuti žarom igre, najbolji su pokazatelji važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću.
                                                     Učiteljica Keti Meljnjak
 
Pogledajte fotografije naših učenika (vidi: više)
[više]

Europski školski sportski dan Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 23. 9. 2021. 17:09

EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN - obilježavanje

Udruga „Akademija zdravog življenja“ imenovana je službenim koordinatorom projekta „European School Sport Day“ organiziran od strane ISCA (International Sport and Culture Association) u suradnji s „Hungarian School Sport Federation“ (HSSF).

Europski školski sportski dan (European School Sport Day), poznat i kao Sportski dan ili ESSD je jedan od odgovora Europske komisije na zabrinjavajući pad bavljenja sportom i fizičkom aktivnosti u svim državama članicama.

Sportski dan je prilika za poticanje učenika na aktivnost u sklopu kampanje #BeActive, kao i motiviranje istih da postanu ambasadori i zagovornici zdravog načina života i dobre forme.

U sklopu kampanje BeActive, na Sportski bi dan učenici trebali provesti najmanje 120 minuta trčeći, igrajući igre, plešući, skačući preko užeta ili baveći se nekom drugom aktivnosti.

Naša škola pridružit će se obilježavanju tog dana različitim sportskim aktivnostima čime potvrđujemo važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću i zdravog načina života. Istraživanja pokazuju da aktivnim načinom života učenici postaju zdraviji i da bolje uče. Uz zabavu i zajedničke sportske aktivnosti podiže se i školski duh.

Europski školski sportski dan obilježit ćemo u petak 24. rujna 2021. godine, a raspored održavanja aktivnosti je u privitku. 

 

Raspored aktivnsti (vidi: više)

[više]

Savjetovalište za spolno zdravlje mladih

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 22. 9. 2021. 23:37

Poštovani,

obaviještavam Vas da i ove školske godine nastavlja s radom Savjetovalište za spolno zdravlje mladih. Radno vrijeme Savjetovališta je od 15 do 17 sati ponedjeljkom i utorkom, u prostorima školskih ambulanti u Puli, Nazorova 23 (ulaz je bočno iz Balotine ulice). Rade dr Blarežina i dr Jelenić, spec. školske med. Prema potrebi, u radu Savjetovališta sudjeluju psiholozi i epidemiolozi NZJZIŽ. U Savjetovalište se može doći bez uputnice, uz prethodnu najavu na tel. 529030 i 529031.

Namijenjeno je učenicima viših razreda osnovne škole, učenicima srednjih škola i studentima te mladim ljudima te dobi koji nisu u školskom sustavu. Savjetovalište ima i svoju Facebook stranicu.

U sklopu programa rada s mladima planirano je provesti edukaciju učenika osmih razreda te trećih srednje na teme iz područja spolnosti, u trajanju od jednog školskog sata (provedba će ovisiti o epidemiološkim uvjetima).

Zahvaljujem i lijep pozdrav

Kristina Jelenić, dr. med.
spec. školske i adolescentne medicine
Služba za školsku i adolescentnu medicinu
 
Prilozi:
 
 
[više]

Dobro došli prvašići Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 12. 9. 2021. 13:26

PRIJEM PRVAŠIĆA

Dana 06.rujna 2021. godine u dvorištu škole održao se svečani prijem prvašića uz prigodni program.

Polazak u školu veoma je važan trenutak za svako dijete i njegovu obitelj, a prva učiteljica ostaje u dugotrajnom sjećanju. Ove školske godine prvi razred polazi 58 učenika u matičnoj školi i 3 učenika u područnom odjelu Muntić.

Svim prvašićima želimo sretan i uspješan početak školovanja!

 

Fotografije naših prvašića i njihovih učiteljica pogledajte u prilogu (vidi: više)

[više]

Sretan početak nove školske godine

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 4. 9. 2021. 18:30

Dragi učenici!

Sretan i uspješan početak nove školske godine želi vam mali zbor OŠ Šijana s djelatnicima škole!

Klikni i zapjevaj s nama:

                                      LJETNO PRIJATELJSTVO

Zbor: Andrea Jurkota, Diana Šain, Ema Ruba, Jan Stojkovski, Lana Marija Đurđev, Laura Stipić, Lena Perić, Marija Andjela Marić, Nikola Kuzmanović, Reina Šeapi i Veronika Košeto.

Solisti: Nikola Kuzmanović - blok flauta i Laura Stipić – klavir                 

Boomwhachersi: svi učenici

 

[više]

Početak nastavne godine 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 1. 9. 2021. 23:00

Obavijest o početku nastavne godine 2021./22.

Cijenjeni učenici, roditelji/skrbnici,

evo nas na početku još jedne nove školske godine i vjerujem da se svi zajedno veselimo početku i susretu bez obzira što će školska godina započeti sa specifičnom organizacijom u uvjetima povezanima s COVID-19.

Vjerujem da će i ova školska 2021/22. godina biti ispunjena radom i kreativnošću te prijateljstvom i međusobnim uvažavanjem.

Nastava počinje u ponedjeljak 6. rujna 2021. godine.

  

1.tjedan nastave – razredna nastava

- jutarnja smjena – 2. i 3. razred

- popodnevna smjena – 1. i 4. razred

 

Raspored dolaska i ulaska/izlaska u školu učenika prvi dan nastave:

 

RAZRED

BR.UČIONICE

ULAZ

VRIJEME ULASKA

2. A

28

mala dvorišna vrata

8.05

2. B

30

mala dvorišna vrata

8.10

2. C

29

mala dvorišna vrata

8.15

3. A

7

glavni ulaz

9.00

3. B

6

glavni ulaz

9.05

3. C

5

glavni ulaz

9.10

4. A

5

glavni ulaz

10.55

4. B

7

glavni ulaz

11.00

4. C

6

glavni ulaz

                 11.05

5. A

21

glavni ulaz

7.40

5. B

11

gornja vrata (igralište)

7.40

5. C

20

glavni ulaz

7.45

6. A

22

glavni ulaz

7.50

6. B

15

mala dvorišna vrata

7.55

6. C

17

gornja vrata (igralište)

7.45

7. A

8

gornja vrata (igralište)

7.50

7. B

glazbeni

glavni ulaz

7.55

7. C

12

gornja vrata (igralište)

7.45

8. A

26

glavni ulaz

8.00

8. B

13

mala dvorišna vata

8.00

8. C

kemija

gornja vrata (igralište)

8.00

PO Valtura 2./4.

 

 

8.00

PO Muntić 3.

 

 

8.00

 

NAPOMENA: Učenici putnici (svih razreda) iz Valture i Muntića obavezno ulaze zajedno na glavni ulaz u 7.35.

 

 

SVEČANI PRIJEM PRVAŠIĆA za sve učenike matične škole i područnog  odjela Muntić

                  -  9.30 vanjsko sportsko igralište

Napomena:

U slučaju kiše prijem će se organizirati u školskoj sportskoj dvorani škole (ulaz direktno u dvoranu).

Obzirom na poštivanja epidemioloških mjera, molimo da u pratnji učenika prvih razreda bude jedan roditelj/skrbnik. Roditelji/skrbnici obavezno trebaju imati maske prilikom  ulaska u školu.

Prije ulaska u školu učenici od 2. do 8. razreda dezinficiraju potplate obuće i ruke, a učenici viših razreda u školu ulaze s maskama.

Mole se učenici da se pridržavaju rasporeda ulaska u školu i drže razmak od 1.5 m kao i da ne dolaze prerano. U školu se ulazi u pratnji učitelja.

 

Mole se učenici od 2. do 8. razreda da ponesu prazne torbe (za udžbenike) i pribor za pisanje obavijesti, a učenici viših razreda i maske.

Učenici će preuzeti udžbenike i izjave o preuzimanju udžbenika koje su dužni predati roditeljima na potpis te vratiti razrednicima potpisane, a za prve razrede udžbenike će preuzeti roditelji nakon svečanog prijema.

Rad produženog boravka (1. i 2. razred) u matičnoj školi i školi Muntić započinje s radom u srijedu 8. rujna 2021.godine kao i školska marenda.

Zainteresirani roditelji matične škole obavezno se prijaviti razrednicima za školsku marendu najkasnije do utorka 7.9.2021.

Poštujmo upute i mjere vezane za poštivanje fizičkog kontakta, dezinfekciju ruku, obuće, nošenje maski, jer svatko od nas ima važnu ulogu u očuvanju sebe i zajednice zdravima.

Raspored ulaska u školu i broj matične učionice od drugog dana nastave možete pogledati u privitku.

Detaljnije upute o organizaciji rada škole učenici će dobiti prvi dan nastave, a roditelji putem roditeljskih sastanaka, bit će i objavljene na web stranici. Molim da pratite našu web stranicu      

                                    Ravnateljica:   Alma Tomljanović, prof.

   

Raspored ulaska u školu od 07.09. (vidi: više)                                                                                                       

[više]

Prijem najuspješnjih osmaša Grada Pule

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 8. 2021. 07:02

PRIJEM NAJUSPJEŠNIJIH OSMAŠA GRADA PULE

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić u ponedjeljak, 16. kolovoza 2021. godine, u 12.30 sati u Zajednici Talijana (Circolo) primio je najuspješnije osmaše Grada Pule u školskoj godini 2020./2021.Našu školu predstavljali su učenici Petar Grgurević, Marko Levak i Kim Radešić.

Članak u online magazinu Regional Express

 

[više]

Obavijest o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike s područja Općine Ližnjan

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 16. 8. 2021. 09:46

Obavijest o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike s područja Općine Ližnjan

Donesena je Odluka o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola s područja Općine Ližnjan-Lisignano za školsku 2021./2022. godinu prema kojoj se utvrđuju uvjeti, kriteriji, visina novčane pomoći te način ostvarivanja prava iste. Za učenike nižih razreda visina novčane pomoći iznosi 400,00kn, a za učenike viših razreda osnovne škole visina novčane pomoći iznosi 600,00.

U nastavku prilažemo internetsku poveznicu gdje se mogu pronaći dodatne informacije o uvjetima, kriterijima, načinima ostvarivanja prava, roku podnošenja zahtjeva i obrazac zahtjeva.

http://liznjan.hr/index.php/584-odluka-o-sufinanciranju-nabave-drugog-obrazovnog-materijala-za-ucenike-osnovnih-skola-s-podrucja-opcine-liznjan-lisignano-za-skolsku-2021-2022-godinu(liznjan.hr)

Napominjemo da roditelji nisu dužni Općini Ližnjan dostaviti potvrdu o upisu djeteta u školsku godinu 2021/2022. već će Škola Općini dostaviti popis djece koja su prijavljena na adresi  koja pripada toj općini.

                                 Ravnateljica Alma Tomljanović

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 19. 7. 2021. 12:13

Poštovani,

u tijeku je korištenje godišnjeg odmora. U slučaju hitnosti možete nazvati slijedeće brojeve:

 • ravnateljica 099 312 78 01
 • pedagog 099 390 67 66
 • tajnica 099 312 78 00
 • računovođa 099 312 78 03

Zahvaljujemo na razumijevanju,

                                         Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.  

                                                                           

[više]

Drugi obrazovni materijali Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 9. 7. 2021. 20:20

 Drugi obrazovni materijali i pomoćna nastavna sredstva

       za školsku godinu 2021./2022.

 

Poštovani roditelji/skrbnici,

Nabavu udžbenika za sve razredne odjele, za obvezne i izborne predmete, izvršit će Škola i besplatni su za roditelje. 

Druge obrazovne materijale i pomoćna nastavna sredstva za sve razredne odjele nabavlja roditelj/skrbnik.

U privitku se nalazi Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala uz Popis drugih obrazovnih materijala  za školsku godinu 2021./2022 po razrednim odjelima.

Za pojedini razredni odjel oznakom + naznačeni su materijali koji će se u njemu koristiti.

Postupak odabira proveden je sukladno članku 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu. 

                                         Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

 

Odluka o korištenju obrazovnih drugih obrazovnih materijala (vidi: više)

KATALOG ODOBRENIH DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA OSNOVNU ŠKOLU - OŠ ŠIJANA 2021./2022. (vidi: više)

[više]

Obavijest o prijevozu učenika

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 6. 7. 2021. 00:03

Obavijest o prijevozu učenika

Sukladno obavijesti Pulapromet-a d.o.o. učenici osnovnih škola prijevoz mogu koristiti isključivo uz korištenje godišnjih učeničkih beskontaktnih voznih karata.

Učenici koji se upisuju u prvi razred dužni su u Pulapromet dostaviti fotografiju najkasnije tjedan dana prije početka nastave.

Učenici koji već posjeduju godišnje učeničke beskontaktne karte dužni su iste produžiti tijekom kolovoza 2021. godine za slijedeću školsku godinu s napomenom da su učenici koji upisuju peti razred dužni dostaviti novu fotografiju kako bi im se izradila nova beskontaktna karta. Cijena izrade je 35,00 kuna na teret korisnika.

Za oštećene (neupotrebljive) karte učenici mogu izraditi nove karte uz plaćanje izrade karte u visini od 35,00 kuna.

Učenici će moći koristiti prijevoz isključivo putem beskontaktnih voznih karata. U protivnom će Pulapromet d.o.o. naplaćivati slijedeće cijene: I zona - 7,00 kuna, II zona - 11 kuna ili kartu za jednu vožnju u autobusu u vrijednosti: I zona - 11,00 kuna, II zona - 15 kuna.

[više]

Udžbenici - šk.god. 2021./2022.

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 4. 7. 2021. 20:49

ODLUKA O ODABIRU NOVIH UDŽBENIKA

KATALOG NOVOIZABRANIH UDŽBENIKA - ŠK.GOD. 2021./2022.

[više]

Priroda i ja

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 2. 7. 2021. 19:41

Priroda i ja - slikovnica učenika 5.c razreda

 

Priroda i ja - slikovnica učenika 5.b razreda

                               Učiteljica Petra Peharec

 

[više]

Obavijest učenicima

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 25. 6. 2021. 17:14

OBAVIJEST UČENICIMA

Raspored podjele svjedodžbi učenicima:  

- podjela svjedodžbi osmašima planirana je u četvrtak 01.07. 2021. u 8,30 sati (sportsko igralište-zajednički dio, svaki razred pojedinačno u učionici)

- podjela svjedodžbi učenicima od 1. do 7. razreda planirana je u srijedu 7.07.2019. u 8,00 sati za učenike 1. i 4.razreda te učenike od 5.do 8.razreda i u 9,00 sati za učenike 2.i 3.razreda u matičnim učionicama

- PO Valtura i Muntić u 9 sati

 

ulaz u matičnu školu

- 5.c i 7.b gornji ulaz (igralište)

- 1.- 4. raz. mala dvorišna vrata

- 5.raz. mala dvorišna vrata

- 6. i 7. raz. velika ulazna vrata

 

Za sve daljnje informacije molim da pratite obavijesti na vratima škole i WEB-u.

Dragi učenici i roditelji/staratelji, zahvaljujem vam se u ime Učiteljskog vijeća na još jednoj uspješno završenoj nastavnoj godini. Želim vam ugodne i vesele toliko željene ljetne praznike. Pula, 25. lipnja 2021.

                                   Ravnateljica: Alma Tomljanović,   prof. 

[više]

Dopunski rad

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 24. 6. 2021. 21:36

RASPORED ODRŽAVANJA DOPUNSKOG RADA

(šk.god. 2020./2021.)

 

DOPUNSKI RAD IZ FIZIKE

Broj sati: 10

 Učionica br. 8

od 28.06.2021 do 02.07.2021. godine

(trajanje: od 8:00 do 9:35 sati)

Datumi održavanja dopunskog rada:

28.06.2021.

ponedjeljak

29.06.2021.

utorak

30.06.2021.

srijeda

01.07.2021.

četvrtak

02.07.2021.

petak

 

 

DOPUNSKI RAD IZ MATEMATIKE

Broj sati: 14

 Učionica br. 8

od 28.06.2021 do 06.07.2021. godine

(trajanje: od 10:00 do 11:35 sati)

Datumi održavanja dopunskog rada:

28.06.2021.

ponedjeljak

29.06.2021.

utorak

30.06.2021.

srijeda

01.07.2021.

četvrtak

02.07.2021.

petak

05.07.2021.

ponedjeljak

06.07.2021.

utorak

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 18. 6. 2021. 21:31

POVRAT UDŽBENIKA - OBAVIJEST RODITELJIMA

Poštovani roditelji,

u nastavku obavijesti se nalazi raspored povrata udžbenika i učenika po razredima kao i popis udžbenika koji se ne vraćaju. Molimo da pripremite udžbenike za povrat- da iz udžbenika izvadite papiriće, razne oznake, pobrišete išarano i sl. Ukoliko su udžbenici u urednim koricama ne trebate ih skidati.

Podsjećam koji su udžbenici radni i ne moraju ih roditelji vraćati.

 • 1.,2.,3. razredi - HJ, MAT, PiD
 • 4. razred
 • engleski 1. - 8. raz.
 • talijanski 1. - 7.raz.
 • informatika 1. - 4. raz.
 • svi prilagođeni udžbenici

Sve ostale udžbenike učenici su dužni vratiti.

 

Raspored vraćanja udžbenika:

srijeda 23.06.2021.

5.b – br. 7

5.c – br. 6

6.a – br. 5

7.a – br. 8

8.b – br. 26

četvrtak 24.06.2021.

5.a – br. 6

6.b – Glazbeni

6.c – br.5

7.b – br.7

7.c – br. 8

8.a – br. 29

8.c – br. 26

8.d – br. 30

                              Ravnateljica  Alma Tomljanović,prof.

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 6. 2021. 15:00

Cijenjeni učenici, roditelji/staratelji,

približava se kraj nastavne godine i vjerujem da ćemo ga zajedno uspješno privesti kraju.

Ova školska godina bila je šarolika. Često smo mijenjali radno okruženje. Izmjenjivale su se nastava i aktivnosti u online okruženju i nastava u živo. U svemu tome zajedno smo nastojali zadržati zajedništvo, optimizam i najbolje što je moguće realizirati nastavu i školske obveze.

U petak 18. lipnja 2021. godine zadnji je dan nastave i održat će se prema redovnom rasporedu, a razrednici će vas upoznati s ocjenom vladanja i rasporedom podjele svjedodžbi.

Nakon završetka nastavne godine organizirat će se dopunski rad za učenike od 1. do 8. razreda koji će biti negativno ocijenjeni iz jednog ili dva predmeta. Dopunski rad odvijat će se od 28.lipnja do 6. srpnja, a raspored će biti objavljen u petak 25. lipnja 2021.godine na web stranici škole i ulaznim vratima.

Cijenjeni učenici i roditelji/staratelji, u ime Učiteljskog vijeća zahvaljujem vam se na još jednoj uspješnoj školskoj godini i želim vam vesele i tople ljetne praznike, a našim osmašima upis u željeno zanimanje/školu.

Za sve daljnje važne informacije molim da pratite web stranicu škole.

                           Ravnateljica Alma Tomljanović, prof

[više]

Obavijest

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 16. 6. 2021. 15:04

Cijenjeni roditelji/skrbnici,

od voditeljice Službe za javno zdravstvo i promicanje zdravlja dobili smo obavijest vezano uz cijepljenje školske djece.

Cjepivo Comirnaty (proizvođač BioNTech i Pfizer) odobreno je za primjenu u djece dobi iznad 12 godina.

Zavod pozivamo roditelje da se jave nadležnom školskom liječniku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije radi dogovora o cijepljenju djece.

Kontakti specijalista školske i adolescentne medicine (tzv. školski liječnici) nalaze se na web stranici Nastavnog zavoda:

https://www.zzjziz.hr/index.php?id=35

 

[više]

Vraćanje knjiga

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 15. 6. 2021. 21:27

Vraćanje knjiga u školsku knjižnicu na kraju nastavne godine


       Dragi učenici, evo nas pri kraju još jedne zahtjevne i izazovne nastavne godine. Nadam se da ste svi dobro i da svoje obaveze uspješno završavate. Podsjetila bih vas na još jednu obavezu, prije samoga kraja nastave, a to je vraćanje knjiga u školsku knjižnicu. Ako netko još uvijek nije vratio knjigu, to može učiniti ovaj tjedan, od 14. 6. do 18. 6. 2021., svakim danom od 8:00 do 14:00. Knjigu kao i do sada možete ostaviti u kutiji koja se nalazi na ulazu u školsku knjižnicu. Molim vas da ukoliko nemate člansku iskaznicu svoje ime i prezime napišete na jedan papirić i ostavite ga u knjizi. I ne brinite, zakasnina se ne naplaćuje, ali nevraćena knjiga da.

     Želim vam puno uspjeha, zdravlja i veselja, da se dobro odmorite i zabavite tijekom ljetnih praznika i da se u novoj školskoj godini nastavimo družiti u našoj školskoj knjižnici. Posebno pozdravljam sve osmaše kojima želim puno sreće i uspjeha u novom životnom izazovu.

         Čuvajte se i sretno!

                                     Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

[više]

Glas za prijatelja Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 14. 6. 2021. 20:15

  U Godini čitanja i mi smo čitali

    Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija te je  2021. godinu proglasila Godinom čitanja.

   Realizacija je to mjere Akcijskoga plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, koju je Vlada usvojila 2017. godine, a koja pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

   Tako smo se i mi pridružili Godini čitanja, a jedan od projekata na koji smo zaista ponosni je projekt  Glas za prijatelja. U sklopu tog projekta koji je financiran putem zaklade Hrvatska za djecu predviđeno je snimanje zvučnih knjiga prilagođenih populaciji slijepih osoba od strane učenika osnovnih i srednjih škola u Istri.

   Naši su se učenici s oduševljenjem pridružili projektu uz pomoć svojih učiteljica i knjižničarke. Tako je učenica 2. a razreda Paulina Galant čitala Šest točkica Maje Črljenko, a učenik Mihovil Červar Djevojčicu sa šibicama H. C. Andersena. Učenica 4. c razreda Anastasija Božunović čitala je Vlak u snijegu Mate Lovraka, a Mia Petrović, učenica 5.c razreda, Čudnovate zgode šegrta Hlapića Ivane Brlić-Mažuranić. Čitanje i snimanje održalo se u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije.

   Vjerujemo da će se projekt nastaviti i sljedeće godine, a mi ćemo se, svakako, rado odazvati jer volimo čitati, ali i raditi dobra djela!

                                                   Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

Pogledjte naše vrijedne učenike (vidi: više)

[više]

Obilježen Dan škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 10. 6. 2021. 19:29

                                Veselo i edukativno obilježen Dan naše škole

    "Polje života rodit će, ovisno o našem trudu, ili trnjem ili cvijećem" rekao je Goethe, a u petak, 4. lipnja,  tom je rečenicom započeo šarolik program naših vrijednih i nadarenih učenika povodom Dana škole. Da, cvijeća je bilo posvuda jer je uložen velik trud da se, unatoč epidemiološkim mjerama, pokaže sve ono što su marljivo radili učenici sa svojim učiteljima i učiteljicama, nastavnicima i nastavnicama tijekom cijele ove po svemu specifične i zahtjevne godine.

   Program se odvijao na različitim mjestima unutar i izvan škole. Tako je u školskoj blagovaonici bio organiziran tzv. Znanstveni kutak u kojem su učenici šestog, sedmog i osmog razreda prezentirali svoje uratke iz fizike, matematike i Zavičajne nastave. Na školskom dvorištu bila su organizirana tri kutka. U Kutku za ugodan trenutak pjevalo se, plesalo, recitiralo i čitalo priče. U Sportskom kutku učenici su pokazivali svoje vještine iz veslanja, nogometa, sportskog penjanja i gimnastike. U Likovnom kutku bila je organizirana izložba učeničkih radova dok se istovremeno i crtalo. Učenici koji nisu sudjelovali u programu organizirano su obilazili naznačene kutke poštujući epidemiološke mjere. Na kraju je upriličena svečana dodjela nagrada najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima koji su ostvarili izvanredan uspjeh na raznim županijskim i državnim natjecanjima.

    Naši učenici i učitelji sudjelovali su na mnogobrojnim natjecanjima i smotrama koja su se održala online ili u školi gdje smo ostvarili zapažene rezultate. Također smo aktivno bili uključeni u razne programe i projekte, bili uspješni domaćini županijskim i državnim natjecanjima.

   Ove godine posebno se ponosimo uspjesima naših učenika koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima. Dan škole već tradicionalno završavamo svečanim djelom gdje učenike i njihove mentore pohvaljujemo i nagrađujemo od strane Učiteljskog vijeća.  Svečanost se održala u otvorenoj učionici u dvorištu škole.

    Bio je to zaista jedan poseban, ali svakako veseo i edukativan Dan škole koji je pokazao da se i u ovim čudnim vremenima možemo družiti, radovati i učiti, pod mjerama, ali ipak ono stvarno, iskreno, uživo, zajedno. Sretan Dan škole!

                                           Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

 

                Pogledajte kako smo obilježili Dan škole                           

                                               Dan škole Šijana 04. lipnja 2021.

 

Prezentacija učenika 8.d razreda povodom Dana škole

 Online school Vs "New normal" school

 

Pohvaljeni i nagrađeni učenici (vidi: više)

Galerija (vidi: više)

[više]

Dan škole

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 1. 6. 2021. 23:24

 

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 1. 6. 2021. 23:21

Cijenjeni roditelji/skrbnici,

u četvrtak 3. lipnja 2021. godine Tijelovo je - blagdan RH i prema Kalendaru rada škole nenastavni je dan.

U petak 4. lipnja obilježavamo Dan škole na poseban i veoma zanimljiv način kao i uvijek, a u uvjetima koje trebamo poštivati.. Nastava se odvija prema redovnom rasporedu.

                           Ravnateljica  Alma Tomljanović

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 1. 6. 2021. 22:48

OBAVIJEST

Prirodoslovno-matematički fakultet uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja organizira izbor učenika, pripreme i sudjelovanje na Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih (IJSO – International Junior Science Olympiad), natjecanja učenika do 16 godina u znanju fizike,kemije i biologije. Na olimpijadi sudjeluje po 6 učenika iz svake zemlje sudionice.

Na izbor hrvatske olimpijske ekipe pozivaju se učenici temeljem rezultata postignutih na ovogodišnjim (2020./2021.) državnim natjecanjima iz fizike, kemije i biologije u kategoriji 'natjecanje u znanju':

- prvih 5 mjesta na natjecanju iz biologije (7. i 8. razred osnovne škole te 1. i 2. srednje škole)

- prvih 5 mjesta na natjecanju iz kemije (7. i 8. razred osnovne škole te 1. i 2. srednje škole)

- prvih 10 mjesta na natjecanju iz fizike (zajednička skupina 7. i 8. razreda osnovne škole)

- prvih 5 mjesta na natjecanju iz fizike ( 1. i 2. razred srednje škole)

 

 

S ponosom i radošću ističem da je naša učenica 8.d razreda KIM RADEŠIĆ pozvana na testiranje obzirom da je postigla 3.mjesto iz fizike (mentorica Eda Bernobić) i 5.mjesto iz kemije (mentorica Nikolina Lakić).

Iskrene čestitke Kim i mentoricama!!!!!

 

 

 

 

 

[više]

Obavijest o upisu djece u prvi razred OŠ - Šk.god. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 26. 5. 2021. 23:37

OBAVIJEST  O UPISU DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE   ZA  ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.

Na temelju čl. 17.  i 19. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19.,64/20-uredba)                                               

1. Sva djeca koja su do 1. travnja 2021. godine navršila šest godina života, upisuju se prema navedenom zakonu u prvi razred pripadajuće osnovne škole.

2. Upisati se mogu i djeca koja navršavaju šest godina života nakon navedenog datuma, ukoliko imaju odobrenje Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije.

     UPISI DJECE OBAVLJATI ĆE SE  14., 15., i 16. lipnja  2021. godine  od 9.00 - 12.00, te od 17.00 - 19.00 sati,  U    PRIPADAJUĆOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Roditelji, odnosno staratelji djece, na upis trebaju donijeti odobrenje Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu za prijevremeni upis u I. razred osnovne škole.   

 

Dokumenti u privitku (vidi:više)

- OBAVIJEST  O UPISU DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA  ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.

- AVVISO SULL'ISCRIZIONE DEI BAMBINI  ALLA PRIMA CLASSE DELLA SCUOLA ELEMENTARE PER L'ANNO SCOLASTICO 2021/2022

[više]

Mat liga - ljetno kolo Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 20. 5. 2021. 15:55

Učenici 2.a razreda Zoe Lanča i Mauro Blašković sudjelovali su u završnom ljetnom kolu natjecanja u paru MAT lige. I ovaj su put ostvarili izvrsne rezultate u odnosu na ostale natjecateljske parove iz cijele Hrvatske. Čestitke učenicima!

                                Učiteljica Anica Valenta

Pogledajte fotograije u prilogu (vidi: više)

[više]

Organizacija nastave od 17. svibnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 13. 5. 2021. 08:39

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici,

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. Polugodištu školske godine 2020./2021.  – od 17. svibnja 2021. godine kako slijedi:

 Model A - učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda) - nastava u školi

Model A – učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda)   - nastava u školi

 Dragi učenici, vjerujem da ćemo zajedno, a uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uspješno završiti nastavnu godinu u cilju što kvalitetnijeg svladavanja obrazovnih sadržaja i osjećaja pripadanja jedni drugima u prostorima naše škole.

Učenici 1. i 4. razreda prvi tjedan nastave kreću u poslijepodnevnoj smjeni, a učenici 2. i 3. razreda u jutarnjoj smjeni. Nastava za sve učenike organizirana je prema rasporedu od početka nastavne godine.

Rad produženog boravka za učenike 1. i 2. razreda organiziran je prije i poslije nastave ovisno o smjeni učenika.

Radujemo se dolasku svih učenika i normalizaciji nastavnog procesa od ponedjeljaka 17. svibnja 2021.!

Više informacija o povratku dobit ćete od svojih razrednika.

Podsjetnik raspored ulaska u školu i učionica pogledajte u privitku više.

                           Ravnateljica Alma Tomljanović, prof

 

           Prilozi (vidi: više)                                                                                  

 • Odluka Stožera Civilne zaštite Istarske županije  o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama
 • Odluka o organizaciji nastave
 • Raspored ulaska od 17.05.2021.                                                              
[više]

Odluka o organizaciji nastave od 10.05. do 14.05.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 6. 5. 2021. 13:00

 

Odluka o organizaciji nastave

Od 10. do 14. svibnja 2021. godine Osnovna škola Šijana Pula provoditi će nastavu kombinacijom modela A i C.

Model A - nastava u školi organiziran je za učenike 1. do 4. razreda, a Model C - nastava na daljinu za učenike 5. do 8. razreda.

Cijeli dokument ODLUKE (vidi: više)

Odluka SCZIŽ o modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. - od 10. do 14. svibnja 2021. godine (vidi: više)

[više]

Svjetski dan plesa

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 29. 4. 2021. 22:08

Učenici 3.a obilježili Svjetski dan plesa

Učenici 3.a razreda plesali su na Svjetski dan plesa koji se obilježava diljem svijeta kroz tjelesnu i zdravstvenu kulturu, glazbenu kulturu i likovnu kulturu ...

Svjetski dan plesa slavi se od 1982. godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Obilježava se svake godine 29. travnja, na rođendan francuskoga plesača i koreografa Jean-Georgesa Noverrea (1727. – 1810.).

[više]

Odluka o organizaciji nastave

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 28. 4. 2021. 18:23

Odluka o organizaciji nastave

Odluka o orgnizaciji nastave od 03. do 07. svibnja 2021.

[više]

Dan planeta Zemlje Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 28. 4. 2021. 17:41

Mali prirodnjaci obilježili Dan planeta Zemlje

 

 

 

 

 

Povodom Dana planeta Zemlje Mali prirodnjaci 4.b posadili su dva stabla kestena koja je škola Šijana dobila od Zelene Istre kao zahvalu za sudjelovanje u projektu Znanje za održivo djelovanje. 

Pohvala Franku i Mauriciju koji su nam sve pripremili.

 

Uredili smo i pano sa svojim radovima.

 

 

 Pogledjte fotografije Malih prirodnjaka u akciji (vidi:više)

[više]

Državna natjecanja

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 26. 4. 2021. 19:30

Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici!

Ove školske godine naši učenici postigli su zavidne rezultate na županijskim natjecanjima. Među mnogobrojnim učenicima koji su sudjelovali i postigli odlične rezultate na državna natjecanja pozvani su:

 Kim  Marko

                                             

Državno natjecanje iz povijesti

 - pozvan učenik Marko Levak, 8.d (mentorica  Marija Belullo)

Državno natjecanje iz fizike

 - pozvana učenica Kim Radešić, 8.d  (mentorica Eda Bernobić)

Državno natjecanje iz kemije

-  pozvana učenica Kim Radešić, 8.d (mentorica Kerol Kovačević)

Državno natjecanje iz hrvatskog jezika

- pozvan učenik Marko Levak, 8.d (mentorica Nada Puljiz)

Državno natjecanje iz engleskog jezika 

- pozvan učenik Marko Levak, 8.d (mentorica Jadranka Veizović)

 

Ponosni i veseli dodajemo ime još jednog učenika koji je pozvan na državno natjecanje:

Državno natjecanje iz tehničke kulture 

- pozvan učenik Andreas Lanča,  5.a (mentorica Eda Bernobić)

                   Čestike učenicima i mentoricama!

                                  Ravnateljica

[više]

Učenici obilježili obljetnicu Černobilske katastrofe Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 26. 4. 2021. 08:15

Učenici su na satu prirode i na satu biologije obilježili godišnjicu Černobilske katastrofe

      Dana 26.04.1986. desila se katastrofa u Černobilu. Petaši u nastavi prirode uče o energiji i njenim oblicima pa smo odlučili obilježiti ovaj datum. Učili su o nuklearnoj energiji, njenoj razornoj snazi te o čovjekovoj uporabi te energije. Točno 35 godina iza Černobilske katastrofe naši učenici zamislili su sebe u ulozi mladih znanstvenika.  U malom školskom projektu istražili su kako je čovjek zloupotrijebio nuklearnu energiju, a zatim su pokušali osmisliti na koje bi se pozitivne načine ta energija mogla koristiti. Osmaši su pisali svoja razmišljanja o nuklearnoj energiji.

                                             Učiteljica Petra Peharec

Pogledajte radove naših učenika (vidi: više)

[više]

Volonterska akcija učenika OŠ Šijana Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 24. 4. 2021. 22:36

Učenici OŠ Šijana svojom volonterskom akcijom obradovali štićenike doma za beskućnike i njihove ljubimce

       Učenici Osnovne škole „Šijana” završili su ovaj tjedan svoju volontersku akciju kojom su pomogli napuštenim životinjama, ali i uspostavili kontakt sa socijalno ugroženim sugrađanima. Učenici i nastavnice uključene u projekt u suradnji s Udrugom „Ruka šapi” i dogovorili su posjet napuštenim psima i mačkama za koje se brinu korisnici Prihvatilišta za beskućnike Crvenog križa Pula. Zbog ograničenja uzrokovanih epidemiološkim mjerama i online nastave učenici eko grupe Mladi prirodnjaci kod kuće su ispekli keksiće za pse. Njihovi mlađi prijatelji, četvrtaši uključeni u eko grupu Mali prirodnjaci, odnijeli su ih u prihvatilište gdje ih je dočekala Helena Babić, voditeljica dnevnog boravka prihvatilišta koja im je objasnila kako funkcionira njihov rad i upoznala ih s korisnicima centra koji se brinu za životinje. Učenici su proveli vrijeme družeći se s njima i napuštenim psima i mačkama za koje se brinu te su im predali svoje donacije i počastili ih kolačima koje su za njih ispekli.

     Ova hvalevrijedna akcija učenika Osnovne škole „Šijana” provedena je u okviru projekta Zelene Istre „Znanje za održivo djelovanje” u sklopu kojeg su učenici odslušali i radionice o volontiranju Volonterskog centra Istra te isplanirali svoju akciju uz pomoć voditelja iz Zelene Istre.

 

Volonterska akcija OŠ Šijana (vidi: više)

Galerija (vidi: više)

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 22. 4. 2021. 09:26

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici,

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021.  u periodu  od 26. do 30. travnja 2021. godine.

-  u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za niže razrede od I. do IV. odvijat će se prema MODELU A (nastava uživo u školi)

- u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda, odvijat će se prema MODELU C (nastava na daljinu - on-line).

Dragi učenici, upute o daljnjem radu dobit ćete od svojih razrednika i nadamo se da se u mjesecu svibnju vidimo u prostorima naše škole.

                        Ravnateljica Alma Tomljanović, prof.

Odluka Stožera civilne zaštite lstarske županije o modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama (vidi: više)

Odluka o organizaciji nastave od 23. do 30. travnja 2021. godine  (vidi: više)

[više]

Vraćanje i posudba knjiga za vrijeme trajanja online nastave

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 21. 4. 2021. 14:15

    Vraćanje i posudba knjiga za vrijeme trajanja online nastave

  Za vrijeme trajanja online nastave vraćanje i posudba knjiga odvija se na sljedeći način: za učenike viših razreda ( 5. - 8. razreda) kutija za vraćanje knjiga nalazi se  ispred ulaza u školu (mala vrata), a ukoliko knjigu želite posuditi možete kontaktirati knjižničarku na broj telefona 0995260868 ili putem MS Teamsa u radno vrijeme knjižnice (ponedjeljak - petak od 8:00 do 14:00).

Za učenike nižih razreda (1. - 4. razreda) vraćanje i posudba knjiga odvija se u suradnji s učiteljicama.

Školsku knjižnicu možete posjetiti i virtualno te uz čitanje knjiga i ostale edukativne sadržaje, zanimljivosti i obavijesti za učenike i nastavnike, možete pronaći mnoštvo sadržaja za slobodno vrijeme i zabavu. 

                                 VIRTUALNA KNJIŽNICA OŠ ŠIJANA

                                            Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

 

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 15. 4. 2021. 10:16

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici,

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021.  u periodu  od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine.

-  u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za niže razrede odvijati odvijat će se od I. do IV. prema MODELU A (nastava uživo u školi)

- u svim osnovnim školama na području Istarske županije nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda, odvijat će se prema MODELU C (nastava na daljinu-on-line)

Detaljnije informacije roditelji učenika nižih razreda dobit će od svojih razrednika.

                               Ravnateljica Alma Tomljanović,prof.

 Odluka Stožera civilne zaštite lstarske Županije o modelu odvijanja nastave (vidi:više)                                                                                

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 9. 4. 2021. 09:15

Odvijanje nastave od 12.04. do 17.04.2021.

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici,

od ponedjeljka 12. travnja svi učenici od 1. do 8. razreda pohađat će nastavu na daljinu prema Modelu C (online) zbog epidemioloških uvjeta uzrokovanih virusom COVID 19.

Razrednici će Vas kontaktirati i detaljnije informirati o načinu rada s učenicima.

Sukladno Odluci i Dopuni Odluke Stožera civilne zaštite Istarske županije, nastava će se izvoditi na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije za sve učenike OŠ Šijana od I. do VIII. razreda.

Učenicima razredne nastave (od 1. do 4. razreda) će online nastavu i radne materijale razredne učiteljice isporučivati sukladno dogovoru.

Sve važne informacije o održavanju nastave na daljinu kao i ostale  informacije, molimo vas da pratite na našoj web stranici škole. Za sve dodatne informacije kontaktirati svoje razrednike, stručnu službu i/ili ravnateljicu škole.

Želimo Vam kvalitetan rad i suradnju s razrednicama i predmetnim učiteljima.

Hvala na razumijevanju, ostanimo odgovorni te čuvajmo svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih. 

                         Ravnateljica

Nastava na daljinu

Dokumenti u prilogu  (vidi. više):                                                                  

Odluka SCZ IŽ o modelu odvijanja nastave u OŠ i SŠ
Dopuna Odluke SCZ IŽ o o modelu odvijanja nastave u OŠ i SŠ   
Provedbeni plan - izmjena 08.04.2021.

Odluka o organizaciji nastave online

 

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 31. 3. 2021. 14:24

Cijenjeni učenici, roditelji/skrbnici,

ovogodišnji proljetni učenički odmor započinje u petak, 1. travnja 2021. godine i završava 9. travnja 2021. godine.

Redovna nastava započet će u ponedjeljak, 12. travnja 2021. godine, a prema kojem modelu, ovisi o epidemiološkoj situaciji.

Ukoliko će se nastava odvijati po modelu A, učenici razredne nastave dolaze u školu prema rasporedu:

učenici 1. i 4. razreda u prijepodnevnu smjenu, a
učenici 2. i 3. razreda u poslijepodnevnu smjenu.

Detaljne informacije o početku nastave dobit ćete od svojih razrednika, a sve daljnje upute možete pratit i  putem web stranice škole.

Cijenjeni učenici, nadolazeće učeničke praznike iskoristite za odmor, ali i za realizaciju školskih obaveza kako biste nastavnu godinu što uspješnije završili.

 

Pula, 31.03.2021.                                     Ravnateljica Alma Tomljanović,prof.

[više]

Svjetski dan voda Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 28. 3. 2021. 18:13

Svjetski dan voda

Dana 22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda. Ovom manifestacijom želi se skrenuti pozornost ljudi širom svijeta na važnost očuvanja vode. Učenici petih razreda s učiteljicom Petrom Peharec obilježili su na svoj način ovaj važan datum.

(V.R.)

 

Pogledajte još nekoliko fotografija (vidi; više)

[više]

Webinari za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 26. 3. 2021. 15:23

Dokument u prilogu (vidi: više):

NAJAVA ON-LINE PREDAVANJA ZA RODITELJE U TRAVNJU 2021.U SKLOPU  EU PROJEKTA „ĐIR PO PULI“

[više]

Mostovi prijateljstva Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 19. 3. 2021. 19:17

Mostovi prijateljstva

    Od 2011. godine naši učenici koji uče njemački jezik susreću se s  učenicima iz Triera, grada pobratima Pule. Jedne godine susret je u Trieru, a sljedeće u Puli.  Učiteljica njemačkog jezika, Rita Raspar, redovito je pripremala učenike kako  za put u Njemačku, tako za doček prijatelja u Puli. Učenici su se na susretima upoznavali sa znamenitostima dvaju gradova, s  kulturnim zanimljivostima dviju zemalja, s posebnostima školskih sustava. Naši dječaci i djevojčice družeći se s učenicima iz Triera usavršavali su svoje znanje njemačkog jezika.

     Projekt razmjene učenika osmislio je Grad Pula koji se s Trierom pobratimio još 1917. godine. Zahvalni smo Gradu na suradnji i velikoj pomoći u realizaciji putovanja.

   Nažalost, poznati problemi već drugu godinu onemogućavaju susrete djece gradova pobratima. Odlučili smo prkositi nedaćama i ne dozvoliti da se  most prijateljstva prekine. Naši učenici napisali su kratke poruke prijateljima u Trieru.  Izradili smo i kolaž na kojem učenici drže riječi pozdrava. Uz čestitke povodom Uskrsa poslat ćemo pismo u Trier, predstaviti  se  slikom i riječima u nadi da ćemo se ipak, možda već sljedeće godine, susresti.

    U radu nam je pomogla dugogodišnja voditeljica projekta, učiteljica Rita Raspar koja je od ove godine u zasluženoj mirovini. Na projektu rade učiteljica Vlasta Radosavljević i naša nova učiteljica njemačkog jezika Kristina Dedić.

                                      Vlasta Radosavljević

Galerija: (vidi: više))

Pozdravi i čestitke povodom Uskrsa prijateljima iz Triera  (vidi: više)

 

[više]

Pomoć OŠ Glina

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 19. 3. 2021. 15:08

Poštovani učenici, roditelji/skrbnici, djelatnici i suradnici!

Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola RH inicirala je pomoć školama stradalim u potresu. Svakoj županiji dodijeljena je jedna škola, a Istarskoj županiji dodijeljena je OŠ Glina.

Ravnatelji OŠ Pule uputili su pismo namjere OŠ Glina za donaciju financijskih sredstava u svrhu pomoći školi za nabavu potrebite opreme.

Ravnateljica OŠ Glina zahvalila se u ime svih učenika i djelatnika škole za navedenu pomoć.

Učiteljsko vijeće, Vijeće roditelja i Školski odbor jednoglasno su se složili s navedenom inicijativom i načinom uključivanja u pomoć.

Ovim putem pozivamo sve roditelje, učenike i djelatnike naše škole da, u skladu sa svojim mogućnostima, uplate donacije na navedeni račun te na taj način pomognu glinskim školarcima u normalizaciji života i nastavku kvalitetnog obrazovanja.

Svaka i simbolična uplata pokazat će veliko srce Šijanaca.

                              Ravnateljica Alma Tomljanović, prof.

 

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 18. 3. 2021. 13:27

Poštovani roditelji/skrbnici,

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021.  u periodu  od 22. ožujka do 1. travnja 2021. godine.


Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije  te uz pozitivno očitovanje
osnivača škola Istarske županije, Grada Pule, Grada Rovinja, Grada Poreča, Grada Umaga, Grada Labina i Grada Pazina od 22. ožujka do 1. travnja 2021. donosi odluku:

-  u svim osnovnim školama nastava u razrednoj nastavi, nastavlja se odvijati za niže razrede od I. do IV. prema MODELU A (u školi)

- u svim osnovnim školama nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda, odvijat će se prema MODELU C (nastava na daljinu - online)

                               Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof. 

 

Odluka Civilnog stožera Istarske županije (vidi: više)           

Provedbeni plan - izmjena (vidi: više)                                                                    

[više]

ORIGATOU!

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 3. 2021. 19:14

Učenici uživali u ceremoniji čaja i origamiju

   

     Dana, 16. 3. 2021., učenici 3.b razreda posjetili su izložbu  Yakishime - Metamorfoza zemlje u Muzejsko - galerijskom prostoru Sveta Srca. U pratnji svoje učiteljice i knjižničarke imali su priliku vidjeti 

praktičnu yakishime keramiku koja uključuje pribor za ceremoniju čaja i pribor za jelo te umjetničke predmete suvremenih umjetnika.

  Izložba stavlja naglasak na tehniku izrade keramičkog posuđa pod istim imenom - yakishime - a podrazumijeva zagrijavanje nelakirane gline na jakoj vatri s varijacijama intenzivno visokih temperatura.

 

     

    Iako je jedna od najosnovnijih tehnika proizvodnje keramike, yakishime se razvila u različitim smjerovima unutar Japana. 

     Nakon razgledavanja i učenja o ceremoniji čaja, ista je učenicima prezentirana pa su u njoj mogli i sudjelovati. Kao trajnu uspomenu sa sobom su ponijeli žabicu i psa koje su sami izradili u origamiju, japanskoj vještini savijanja papira.

    Na kraju smo samo mogli reći - ORIGATOU!

                                                

 

                                     

                            Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

 

[više]

Natjecanja i smotre Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 16. 3. 2021. 11:31

                              Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici!

       epidemiološka situacija i online nastava nije spriječila vrijedne i visokomotivirane učenike i njihove učitelje da se pripremaju za natjecanja i smotre. Nakon održanih školskih natjecanja naši učenici postigli su zavidne rezultate i pozvani su na županijska natjecanja, a mnogi sudjeluju i na natjecanjima šire razine.   

         Iskrene čestitke svim učenicima i njihovim mentorima!

                                           Ravnateljica Alma Tomljanović, prof.

U privitku popis učenika(vidi: više)

[više]

Nastava 15.03.2021.- 19 03.2021. - MODEL A i C Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 12. 3. 2021. 13:56

NASTAVA 15.03.2021. - 19.03.2021. (MODEL A i C)

Cijenjeni roditelji/skrbnici!

Od 15. ožujka do 19. ožujka 2021.godine Osnovna škola Šijana Pula provoditi će nastavu kombinacijom modela A i C.

Model A - nastava u školi organiziran je za učenike 1. do 4. razreda

Model C- nastava na daljinu za učenike 5. do 8. razreda (u realnom vremenu)

 

OBAVIJEST ZA NIŽE RAZREDE

Za sve učenike od 1. do 4. razreda u matičnoj školi nastava se od ponedjeljak 15. do 19. ožujka 2021. godine odvija u jutarnjoj smjeni.

Učenici nastavu polaze u jutarnjoj smjeni prema izmijenjenom rasporedu, a nakon redovne nastave uključuju se u rad produženog boravka.

U matičnoj školi je organizirana školska marenda i ručak u produženom boravku matične škole. Učenici 1. i 2. razreda primaju marendu prvi veliki odmor, a učenici 3. i 4. razreda tijekom drugog velikog odmora. Ručak za učenike 1. razreda, u sklopu produženog boravka, organiziran je u 12.15 sati, a za učenike 2. razreda u 13.00 sati.

RASPORED UČIONICA I ULAZI U ŠKOLU OD 15.3.2021.RASPORED MATIČNIH UČIONICA 1. - 4. RAZREDA I ODREĐENI ULAZI

RAZRED

BR.UČIONICE

ULAZ

VRIJEME ULASKA

1. A

28

mala dvorišna vrata

7.45

1. B

30

mala dvorišna vrata

7.50

1. C

29

mala dvorišna vrata

7.55

2. A

7

mala dvorišna vrata

8.00

2. B

6

mala dvorišna vrata

8.05

2. C

5

mala dvorišna vrata

8.10

3. A

13

glavni ulaz

7.45

3. B

11

glavni ulaz

7.50

3. C

12

glavni ulaz

7.55

4. A

22

glavni ulaz

8.00

4. B

20

glavni ulaz

8.05

4. C

21

glavni ulaz

8.10

Detaljne informacije proslijedit će vam razrednici.

Čuvajte sebe i druge!

                               Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

IZMJENA PROVEDBENOG PLANA ORGANIZACIJE RADA I IZVOĐENJA NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI ŠIJANA PULA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. TE PROTOKOLA POSTUPANJA ZA VRIJEME RADA U POSEBNIM UVJETIMA (vidi: više)

[više]

Znanje za održivo djelovanje - Pod istim zelenim krovom Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 8. 3. 2021. 18:39

       

    Dana 04.03 2021.(četvrtak) sadilo se i drveće koje je škola Šijana dobila od MO Šijana u sklopu projekta Zelene Istre Znanje za održivo djelovanje i školskog projekta Pod istim zelenim krovom. Cilj projekta je povezivanje škole s lokalnom zajednicom. Dosad je suradnja bila vrlo uspješna, a to se vidi i ovom prilikom. Mjesni odbor donirao je sadnice biljaka lagestremije i jasmina koje će ukrašavati našu sjenicu. Rasadnik Ekoflor donirao je tri sadnice Calistemaona. Sve biljke posadili su učenici viših razreda na novouređenom prostoru naše šumice s voditeljicom Elizabetom Miletić.

Videosnimak TV Nove

 

Galerija (vidi: više)

[više]

Zasadi stablo, ne budi panj! Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 8. 3. 2021. 18:08

 

    Dana 04.03. 2021.(četvrtak) u OŠ Šijana održana je sadnja maslina u sklopu akcije udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!” koja nastavlja uspješnu kontinuiranu kampanju sadnje stabala u Republici Hrvatskoj. U kampanji je do sada  više od 23000 raznovrsnih sudionika diljem Hrvatske zasadilo preko 60 000 stabala. Kampanja „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.”, u kojoj je sudjelovala i naša škola,  trajala je u razdoblju od 1. do 7. ožujka 2021. Stabla su posadili učenici naše škole (Mali prirodnjaci 4.b) s voditeljicom Biserkom Drndić. U pomoć su nam došli i djelatnici Fine iz Pule, koja je jedan od sponzora akcije, i Simona Mrlak, bivša učenica naše škole i voditeljica projekta za Istarsku županiju.

Galerija (vidi: više)

[više]

MAT liga Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 7. 3. 2021. 23:50

Učenici 2.a razreda, Zoe Lanča i Mauro Blašković, sudjelovali su u četvrtak 4.ožujka 2021.godine na natjecanju iz matematike 3.kolo MAT Liga i ostvarili izvrsne rezultate. 

            Čestitke učenicima Zoe i Mauru!

                                                Učiteljica Anica Valenta 

Galerija (vidi: više)

[više]

Spirala drugog korijena

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 5. 3. 2021. 21:09


Učenici 8.b razreda su na kreativan način istražili spiralu drugog korijena. Praktičnu vježbu odradili su odlično u što se možete uvjeriti na nekima od radova u nastavku.
                                                 Učiteljica Tamara Franjević

 


 

[više]

Dan ružičastih majica u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 25. 2. 2021. 10:25

DAN RUŽIČASTIH MAJICA


     Hrvatski sabor izglasao je 17.veljače 2017. DAN RUŽIČASTIH MAJICA kao NACIONALNI DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA. 


   Šestu godinu zaredom u našoj su školi učenici sa svojim učiteljima obilježili Dan ružičastih majica mnogobrojnim aktivnostima.
Zbog epidemiološklih mjera ove godine nije održana organizirana utrka učenika petih razreda koji su ujedinjeni, u ružičastim majicama, slali zajedničku poruku da nasilje među mladima treba zaustaviti.


U srijedu  24. veljače 2021. godine u 10,00 sati u učionici na otvorenom (šumica, kod igrališta) Osnovne škole Šijana obilježili smo  Dan ružičastih majica. 


U obilježavanju je sudjelovala zamjenica gradonačelnika i predsjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule Elena Puh Belci, načelnik Policijske postaje Pula i član Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule Vjekoslav Vukšić, ravnateljica škole Alma Tomljanović, učenici 5. b razreda s razrednicom i pedagoginjom škole te predstavnik Vijeća učenika.


Poruka učenika o današnjem danu i nasilju: žrtvi je ponekad teško prijaviti nasilje tako da kad vidimo nasilje, trebamo reagirati i prijaviti ga.
                           Svi imamo jednaka prava i nasilje nije u redu
.

 

Pogledajte kako su mediji popratili ovo obilježavanje u našoj školi:

Regional Express - Dan ružičastih majica obilježen u OŠ Šijana

istarski.hr - Dan ružičastih majica u OŠ Šijana

Vijesti TV NOVE - U OŠ Šijana obilježen je Dan ružičastih majica

 

GALERIJA (vidi: više)

[više]

Pobjednik 9. likovnog natječaja „Volim mlijeko!” - Mateo Valjužić

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 23. 2. 2021. 10:46

Pobjednik 9. likovnog natječaja „Volim mlijeko!” - Mateo Valjužić

     Učenik 3. razreda PO Valtura Mateo Valjužić pobjedio je u 9. kreativnom likovnom natječaju „Volim mlijeko!” koji organizira DUKAT mliječna industrija d.d. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je zeleno – plavi planet Zemlja, a Matea Valjužića prijavila je učiteljica u produženom boravku Monika Josić. Mateov rad i radovi još troje učenika izabrani su među 8000 prijavljenih likovnih radova te će njihovi crteži od proljeća krasiti pakiranja mlijeka na policama trgovina – ograničenog izdanja Dukatova trajnog mlijeka. Proglašenje pobjednika bilo je virtualno putem platforme Zoom gdje su predstavljeni svi pobjednici kao i njihove škole i mjesta.

                                            Učiteljica Ana Šterpin

Poveznica na stranice organizatora natječaja:

https://volim-mlijeko.hr/

[više]

Projekt "Đir po Puli" - webinari za roditelje

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 18. 2. 2021. 19:13

PROJEKT "ĐIR PO PULI" - webinari za roditelje

    U sklopu projekta „Đir po Puli“, kojeg provode Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, najavljujemo održavanje 8 besplatnih  webinara za roditelje predškolske i školske djece, u cilju promicanja zdravih navika kod djece i u obiteljima, tjelesne aktivnosti i  pravilne prehrane s posebnim naglaskom na uravnoteženi unos soli.


Tijekom ožujka 2021. održat će se 3 webinara, putem Zoom platforme:


1) Pravilna prehrana predškolske djece – predavač: Olga Dabović Rac, dr.med. spec.epidemiologije, Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja ZZJZ IŽ
Predavanje je namijenjeno roditeljima predškolske djece, ali i svima koji žele znati više o osnovnim principima pravilne prehrane, nutritivnim potrebama djece te na koji način izbirljivcima približiti nove namirnice.
Predavanje će se održati u utorak 2. ožujka 2021. godine s početkom u 18:30h.
Prijave na https://forms.gle/cEeDA6yaRSgAPaQz5  Prijave su moguće do 26. veljače 2021.  Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.
 
2) Zajutrak- zdrav početak dana – predavač: Olga Dabović Rac, dr.med. spec.epidemiologije, Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja ZZJZ IŽ
Saznajte zašto je bitan prvi obrok u danu, što bi bilo poželjno pojesti ujutro te nove ideje za pripremu finog i zdravog obroka za cijelu obitelj.
Predavanje će se održati u srijedu  17. ožujka 2021. godine s početkom u 18:30h.
Prijave na https://forms.gle/fkTWHsKLCd8WdrHJ7 Prijave su moguće do 12. ožujka 2021. Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.
 
3) Čitanje deklaracija i aditivi u hrani – predavač: Mirjana Družetić, dipl.ing.preh.tehnologije, Služba za zdravstvenu ekologiju ZZJZ IŽ
Ako ste se pitali što znače sve one tablice, brojevi i oznake na proizvodima koje kupujete i želite naučiti kako odabrati kvalitetan proizvod ovo će predavanje dati odgovor na sva Vaša pitanja i nedoumice.
Predavanje će se održati u srijedu  31. ožujka 2021. godine s početkom u 18:30h.
Prijave na https://forms.gle/zn9VDVauTnTPCroq7 Prijave su moguće do 26. ožujka 2021. Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.
 
Više o projektu Đir po Puli na https://www.zzjziz.hr/index.php?id=5 (pod EU projekti)

[više]

Obavijest ravnateljice - NASTAVA OD 15.02.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 11. 2. 2021. 09:07

NASTAVA U ŠKOLI ZA SVE UČENIKE OD 15. veljače (MODEL A)

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici,

temeljem procjene epidemiološke situacije Istarska županija i gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Umag, kao osnivači škola, u  suradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije donijeli su Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. Polugodištu školske godine 2020./2021.  – od 15. veljače 2021. godine kako slijedi:

 Model A - učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda) - nastava u školi

Model A – učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda)   - nastava u školi

 Dragi učenici, vjerujem da ćemo zajedno, a uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uspješno završiti 2.polugodište u školi u cilju što kvalitetnijeg svladavanja obrazovnih sadržaja i osjećaja pripadanja jedni drugima u prostorima naše škole.

Radujemo se dolasku svih učenika i normalizaciji nastavnog procesa od ponedjeljaka 15. veljače 2021!

       Ravnateljica Alma Tomljanović, prof.

Raspored ulaska u školu pogledajte u privitku (vidi: više)

U privitku dokument: Izmjena provedbenog plana organizacije rada i izvođenja nastave u OŠ Šijana Pula u školskoj godini 2020./2021. te protokola postupanja za vrijeme rada u posebnim uvjetima (vidi: više)

[više]

Sufinanciranje troškova školske prehrane Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 10. 2. 2021. 22:09

Sufinanciranje troškova školske prehrane

Priloženi dokumenti (vidi više):

1. Smjernice za izračun prihoda za potrebe provedbe pravilnika o vrstama, uvjetima i postupku za dodjelu potpora zakade "Hrvatska za djecu"

2.Sufinanciranje troškova školske prehrane

3.Obrazac 1: Potvrda o školovanju za potrebe sklapanja Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za potrebe provedbe projekta „Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u školskoj godini 2020./2021.“

4.Obrazac 2: Izjava za potrebe sklapanja Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za potrebe provedbe projekta „Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u školskoj godini 2020./2021.“

 

[više]

Obavijest o voznom redu linije 23 Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 7. 2. 2021. 20:03

Obavijest  radovima u centru Valture i izmjeni stajališta autobusa za vrijeme radova

Obavijest o voznom redu linije 23 Pula - Valtura - Pula (vidi:više)

[više]

Obilježavanje Dana europskog broja 112 Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 3. 2. 2021. 19:38

OBILJEŽAVANJE DANA EUROPSKOG BROJA 112 U RH

BROJ 112 U REPUBLICI HRVATSKOJ uveden je 11. veljače 2005. godine, čime  je uspostavljen jedinstveni sustav kojemu je osnovna zadaća prijem svih hitnih poziva na broj 112, na koji građani i strani turisti mogu dojaviti ugrožavanje ljudskih života, imovine ili okoliša, neovisno o teritorijalnoj i strukovnoj nadležnosti hitnih službi.

Sustav 112 u RH čini dvadeset županijskih centara 112 koji zaprimaju hitne pozive i djeluju kao jedinstveni operativno-komunikacijski centri za sve vrste hitnih situacija.

Putem broja 112 zaprimaju se sve vrste hitnih poziva, a u skladu s utvrđenim procedurama informacije se prenose na hitne službe / hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija, HGSS, spašavanje na moru, održavanje cesta i dr./.

Od uspostave broja 112 u Republici Hrvatskoj 2005. do kraja 2020. na broj 112   zaprimljeno je nešto više od 30.000.000 poziva, od toga Županijski centar 112 Pazin 1.252.269 poziva.

Obilježavanje Dana europskog broja 112 u Republici Hrvatskoj, ove će se godine,  dana 11.02. obilježiti na poseban način u skladu s epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Dan Europskog broja 112 obilježit će se i u našoj školi.

Plakat i brošuru pogledajte u privitku. (vidi: više)

[više]

NATJECANJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 3. 2. 2021. 19:28

Obavijest o održavanju natjecanja 

Dokumente pogledajte u privitku (vidi: više)

1. VREMENIK NATJECANJA I SMOTRI U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. 

2. ODLUKA O IMENOVANJU ŠKOLSKIH POVJERENSTAVA ZA PROVEDBU NATJECANJA U ŠK. GOD. 2020./2021.

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 2. 2. 2021. 09:49

 

OSNOVNA ŠKOLA ŠIJANA PULA

43. istarske divizije 5, 52100 Pula

 

KLASA: 003-01/21-01/01

URBROJ: 2168/01-55-55-21-2

Pula, 28.01.2021.

 

Temeljem čl. 71. Statuta Osnovne škole Šijana Pula (u daljnjem tekstu Škola), te Odluke Stožera civilne zaštite Istarske županije od 28.01.2021. godine ravnateljica Škole donosi:

 

IZMJENU PROVEDBENOG PLANA ORGANIZACIJE RADA I IZVOĐENJA NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI ŠIJANA PULA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. TE PROTOKOLA POSTUPANJA ZA VRIJEME RADA U POSEBNIM UVJETIMA

I.

Od 01. veljače 2021. godine pa do 15. veljače 2021. godine Osnovna škola Šijana Pula provoditi će nastavu kombinacijom modela A i C.

Model A - nastava u školi organiziran je za učenike 1. do 4. razreda, a Model C - nastava na daljinu za učenike 5. do 8. razreda.

II.

Ova izmjena Provedbenog plana dostaviti će se na znanje Školskom odboru, osnivaču, djelatnicima Škole, roditeljima, te će biti javno objavljena na mrežnim stranicama Škole.

                         Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof., v.r.

[više]

Obavijest o modelu nastave od 1. veljače 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 29. 1. 2021. 11:22

Obavijest o modelu nastave od 1. veljače 2021.

Poštovani učenici i roditelji/skrbnici,

temeljem procjene epidemiološke situacije Istarska županija i gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Umag, kao osnivači škola, u  suradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije donijeli su Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021.  – od 1. do 15.veljače 2021. godine kako slijedi:

Model A - učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda)

Model C – učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda)  i učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola.

Nastava za maturante odvijat će se prema Modelu A.

                                      Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

 

Odluka Stožera u prilogu (vidi: više)

[više]

Brini o sebi - budi dobro - proŽIVI COVID Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 28. 1. 2021. 10:29

"BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID" projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju...

Brošura u privitku (vidi:više)

[više]

Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 28. 1. 2021. 10:09

Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

1. ODLUKA o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

2. ODLUKA  o izmjeni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

 

Dokumenti u privitku (vidi: više)

[više]

Predupisi u prvi razred

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 19. 1. 2021. 13:24

Obavijest za roditelje budućih prvašića

Predupisi započinju 27. siječnja 2021 godine i traju do 29. siječnja 2021 godine u periodu od 8 do 12h.

Predupisi će se odvijati u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite.

Kako bi se smanjilo okupljanje većeg broja osoba u prostorijama škole predupisi će se odvijati na više načina, putem e-maila ili telefonskim pozivom.

Od 27. do 29. siječnja2021. godine roditelji mogu poslati e-mail na adresu josipa.debeljak1@skole.hr s podacima koji su potrebni za predupis ili nazvati na broj telefona: 0993906766 uz prethodno pripremljene podatke koji su traženi.

Podaci potrebni za predupis:

Ime i prezime djeteta, OIB djeteta

Ime i prezime majke, OIB majke

Ime i prezime oca, OIB oca

Datum i mjesto rođenja djeteta

Adresa stanovanja

Broj telefona majke

Broj telefona oca

Dodatne napomene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roditelji koji nemaju mogućnost poslati e-mail, mogu ručno na papir ispisati tražene podatke te ga donijeti u školu uz prethodnu najavu na broj telefona: 0993906766.

                    Stručna služba škole

[više]

Vraćanje knjiga u školsku knjižnicu

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 18. 1. 2021. 13:45

Vraćanje knjiga u školsku knjižnicu za vrijeme trajanja online nastave

Od ponedjeljka, 18. siječnja, pa do povratka u školu, vraćanje i posudba knjiga odvijat će se kao i prije zimskoga odmora. Za učenike viših razreda ( 5. - 8. razreda) kutija za vraćanje knjiga nalazit će se ispred ulaza u školu (mala vrata), a ukoliko knjigu želite posuditi možete kontaktirati knjižničarku na broj telefona 0995260868 ili putem MS Teamsa u radno vrijeme knjižnice (ponedjeljak - petak od 8:00 do 14:00).

Za učenike nižih razreda (1. - 4. razreda) vraćanje i posudba knjiga odvijat će se u suradnji s učiteljicama.

Školsku knjižnicu možete posjetiti i virtualno te uz čitanje knjiga i ostale edukativne sadržaje, zanimljivosti i obavijesti za učenike i nastavnike, možete pronaći mnoštvo sadržaja za slobodno vrijeme i zabavu.       

                                     VIRTUALNA KNJIŽNICA OŠ ŠIJANA

Želimo vam sretan početak drugoga polugodišta i što skoriji povratak u našu školu i knjižnicu.

                                      Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

[više]

Sretan početak drugog polugodišta

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 18. 1. 2021. 10:12

[više]

Izmjena provedbenog plana organizacije rada i izvođenja nastave

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 14. 1. 2021. 14:54

OSNOVNA ŠKOLA ŠIJANA PULA                                                                  43.istarske divizije 5, 52100 Pula

KLASA: 003-01/21-01/01                                                                                      URBROJ: 2168/01-55-55-21-1                                                                                     Pula, 13.01.2021. godine

 

Temeljem čl. 71. Statuta Osnovne škole Šijana Pula (u daljnjem tekstu Škola), te Odluke Stožera civilne zaštite Istarske županije od 11.01.2021. godine ravnateljica Škole donosi

IZMJENU PROVEDBENOG PLANA ORGANIZACIJE RADA I IZVOĐENJA NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI ŠIJANA PULA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. TE PROTOKOLA POSTUPANJA ZA VRIJEME RADA U POSEBNIM UVJETIMA

I.

Od 18. siječnja 2021. godine pa do 31. siječnja 2021. godine Osnovna škola Šijana Pula provoditi će nastavu kombinacijom modela A i C.

Model A - nastava u školi organiziran je za učenike 1. do 4. razreda, a Model C - nastava na daljinu za učenike 5. do 8. razreda.

II.

Ova izmjena Provedbenog plana dostaviti će se na znanje Školskom odboru, osnivaču, djelatnicima Škole, roditeljima te će biti i javno objavljena na mrežnim stranicama Škole.

 

                                                     Ravnateljica   Alma Tomljanović, prof.

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 12. 1. 2021. 14:15

Cijenjeni učenici, roditelji/skrbnici!

Nastava u 2. polugodištu započinje u ponedjeljak 18.01.2021. godine. Dragi učenici, vjerujem da ste se odmorili i uspjeli realizirati određene školske obveze.

Prema odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije, a na temelju procjene epidemiološke situacije, nastava će se odvijati od 18. siječnja 2021. godine za učenike od 5. do 8. razreda po modelu C (online).

Učenici od 1. do 4. razreda dolaze u školu prema postojećem rasporedu (model A).

RASPORED UČIONICA I ULAZI U ŠKOLU OD 18.01.2021.

RASPORED MATIČNIH UČIONICA 1. - 4. RAZREDA I ODREĐENI ULAZI

 

RAZRED

BR.UČIONICE

ULAZ

VRIJEME ULASKA

(za niže razrede ovisno o smjeni)

1. A

28

mala dvorišna vrata

7.45

1. B

30

mala dvorišna vrata

7.50

1. C

29

mala dvorišna vrata

7.55

2. A

 

mala dvorišna vrata

8.00

2. B

 

mala dvorišna vrata

8.05

2. C

 

mala dvorišna vrata

8.10

3. A

                13

glavni ulaz

7.45

3. B

11

glavni ulaz

                        7.50

3. C

12

glavni ulaz

7.55

4. A

                 22

glavni ulaz

8.00

4. B

 20

glavni ulaz

8.05

4. C

 21

glavni ulaz

8.10

 

Odluka Stožera CZIŽ o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. (vidi: više)

[više]

Čestitka učenika i djelatnika naše škole

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 22. 12. 2020. 21:23

   Dragi učenici, poštovani djelatnici škole i roditelji/skrbnici!

   U zadnjem smo tjednu nastave u 1. polugodištu, u školi su samo učenici nižih razreda dok učenici viših razreda nastavu prate od kuće zbog izvanredne epidemiološke situacije

  Ove godine kraj 1. polugodišta i sve blagdanske aktivnosti obilježavamo u znatno drugačijem ozračju negoli je uobičajeno

  Tako su izostale i brojne zanimljive aktivnosti koje inače obilježavamo u ove predblagdanske dane.

   Žao mi je da ih ne možemo zajedno proslaviti u školi, ali osjećam da smo zajedno i nikad bliže jedni drugima.

  Zajedno smo pokazali da i u ovoj izvanrednoj situaciji možemo djelovati i na najbolji način odraditi svoje obveze, biti kreativni i inovativni, veseliti se, misliti jedni na druge i time doprinijeti razvoju svoje škole kojom se možemo ponositi.

  Odabrali smo samo jedan mali dio učeničkih radova koji su nastali u predblagdansko vrijeme i objedinili ih u virtualnu čestitku. Vjerujem da će vam se svidjeti i razveseliti vas.

  Svim učenicima i njihovim obiteljima, djelatnicima škole želim sretan Božić ispunjen ljubavlju, osmijehom i toplinom obiteljskog doma, a u Novoj 2021. godini puno zdravlja, radosti, uspjeha i što skoriji povratak u školu.

       Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

UŽIVAJTE U NAŠOJ BOŽIĆNOJ ČAROLIJI

 

POGLEDAJTE ČESTITKU NAŠIH UČENIKA I OTKRIJTE IZNENAĐENJA KOJA SE KRIJU U NJOJ

 

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 21. 12. 2020. 21:30

     Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici                                                                          

U zadnjem smo tjednu nastave 1. polugodišta koje završava u srijedu 23. prosinca 2020., a prema izmijenjenom Kalendaru rada zimski odmor učenika počinje 24. prosinca 2020. godine i traje do 15. siječnja 2021. godine.
Nastava za sve učenike počinje u ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine prema redovnom rasporedu sati.

Molimo vas da redovito pratite web stranicu škole.

                  Ravnateljica  Alma Tomljanović

[više]

Predupis - POZIV

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 21. 12. 2020. 21:23

          P O Z I V

                ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

        Cijeli dokument pročitajte ovdje

[više]

Projekt Pod istim zelenim krovom Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 12. 2020. 13:45

Pogledajte što su vrijedni učenici sa svojim učiteljicama radili u sklopu projekta Pod istim zelenim krovom

Pogledajte galeriju (vidi: više)

[više]

Izvor dobrih želja Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 15. 12. 2020. 13:24

Projekt :  IZVOR DOBRIH ŽELJA

     I ove godine smo uspjeli ostvariti naš blagdanski projekt uoči Dana Svetoga Nikole, višegodišnju organiziranu manifestaciju u cilju uključivanja naše škole u javni život zajednice u malo skromnijem aranžmanu  zbog okolnosti i situacije.

     Djeca su napisala svoje želje za GRAD, OBITELJ i SEBE  na letke s ciljem otkrivanja mišljenja, osjećaja i potreba djece. MO Šijana je bio naš Sveti Nikola te nas je podario sa slatkišima koji su razveselili učenike.

   Osnovna namjena projekta je otkriti i potaknuti razvoj socijalne i moralne razine svijesti u djece kao značajnih čimbenika za budućnost zajednice te produbiti već postojeću suradnju s lokalnom zajednicom.

      Vrijedne učiteljice Produženog boravka su obradile prikupljene podatke, izračunale postotke i osmislile predivan blagdanski plakat za projekt.

 

REZULTATI :

SVOME GRADU ŽELIM: 50 % KORONA STOP, 23% ČIŠĆI I ZDRAVIJI OKOLIŠ, 17 % DA NAM GRAD BUDE JAKO OKIĆEN, 15% KAZALIŠTE I SPORTSKI SADRŽAJI

SVOJOJ OBITELJI ŽELIM: 37% LJUBAV I SREĆA, 37% ZDRAVLJE, 7% VIŠE DRUŽENJA I POSJETA

SEBI ŽELIM: 56% ZDRAVLJE, 41% USPJEH U ŠKOLI, 22% ŽELJENI POKLON ZA BOŽIĆ

 

Pogledajte plakat u punom sjaju (vidi:više)

[više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 14. 12. 2020. 20:57

Mjesec borbe protiv ovisnisti završen online okruglim stolom "COVID pandemija, djeca i mladi: što možemo učiniti?"

U organizaciji Grada Pule i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule održan je okrugli stol s temom „COVID pandemija, djeca i mladi: što možemo učiniti?“ kojim je na prigodan način, u godini  opterećenoj pandemijom koronavirusa, okončan Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji se održava od 15. studenoga do 15. prosinca.

                    

Pročitaje članak i pogledajte fotografije  na stranicama GRADA PULE.

[više]

Obavijest o vraćanju knjiga

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 14. 12. 2020. 20:46

Vraćanje knjiga u školsku knjižnicu na kraju prvog polugodišta za više razrede

 

Dragi učenici, s obzirom na to da smo zbog novonastale epidemiološke situacije ponovo krenuli na online nastavu, (viši razredi), vraćanje knjiga u školsku knjižnicu vršit će se po već poznatom posebnom protokolu.

Ispred ulaza u školu (mala vrata) bit će postavljena kutija za vraćanje knjiga. U nju ostavljate vraćenu knjigu. Svakako provjerite imate li člansku iskaznicu. Ukoliko nemate, molim vas, na komadiću papira napišite ime, prezime i razred te ga ostavite u knjizi. Vratiti knjigu možete svakim radnim danom, do kraja polugodišta, od 11:00 do 15:00.

 Podsjećam da se sve knjige iz kojih ste  imali lektiru trebaju vratiti. Zadržati knjigu možete jedino ako vam je lektira prebačena za drugo polugodište. Imate li  pitanja, možete me kontaktirati na broj telefona 0995260868 ili putem MS Teamsa u radno vrijeme knjižnice.

Školsku knjižnicu možete posjetiti i virtualno te uz čitanje knjiga i ostale edukativne sadržaje, zanimljivosti i obavijesti za učenike i nastavnike, možete pronaći mnoštvo sadržaja za slobodno vrijeme i zabavu (npr. posjetiti razne muzeje i izložbe, pogledati crtić, kazališnu predstavu ili igrani film, pročitati strip, otputovati do Mjeseca i vidjeti kako izgleda jedna prava svemirska misija, čuti zvukove prirode s raznih strana svijeta, zaroniti i istražiti razna mora i oceane, posjetiti zološki vrt i još puno puno toga).

VIRTUALNA KNJIŽNICA OŠ ŠIJANA

 Pridružite nam se u učenju i zabavi, dovršite sve svoje školske obaveze te zdravo i sretno dočekajte Božić i Novu godinu! Želim vam sve najbolje!

                                       Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

[više]

Obavijest ravnateljice - obavijest za niže razrede

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 11. 12. 2020. 18:18

      Cijenjeni roditelji/skrbnici!

Za sve učenike od 1. do 4. razreda u matičnoj školi nastava se od ponedjeljka 14. prosinca 2020. godine do kraja 1.polugodišta odvija u jutarnjoj smjeni.

Učenici 1. i 2. razreda matične škole  ulaze na stražnja dvorišna vrata škole, a učenici 3. i 4. razreda na glavni prednji ulaz škole koji se kasnije zatvara.

Učenici nastavu polaze u jutarnjoj smjeni prema izmijenjenom rasporedu, a nakon redovne nastave uključuju se u rad produženog boravka.

U matičnoj školi je organizirana školska marenda i ručak u produženom boravku matične škole. Učenici 1. i 2. razreda primaju marendu prvi veliki odmor, a učenici 3. i 4. razreda tijekom drugog velikog odmora. Ručak za učenike 1. razreda, u sklopu produženog boravka, organiziran je u 12.30 sati, a za učenike 2. razreda u 13.15 sati.

RASPORED UČIONICA I ULAZI U ŠKOLU OD 14.12.2020.

RASPORED MATIČNIH UČIONICA 1. - 4. RAZREDA I ODREĐENI ULAZI

 

RAZRED

BR.UČIONICE

ULAZ

VRIJEME ULASKA

1. A

28

mala dvorišna vrata

7.45

1. B

30

mala dvorišna vrata

7.50

1. C

29

mala dvorišna vrata

7.55

2. A

7

mala dvorišna vrata

8.00

2. B

6

mala dvorišna vrata

8.05

2. C

5

mala dvorišna vrata

8.10

3. A

13

glavni ulaz

7.45

3. B

11

glavni ulaz

7.50

3. C

12

glavni ulaz

7.55

4. A

22

glavni ulaz

8.00

4. B

20

glavni ulaz

8.05

4. C

21

glavni ulaz

8.10

Detaljne informacije proslijedit će vam razredne učiteljice.

Dragi učenici i roditelji /skrbnici, vjerujem da ćemo  1. polugodište šk.god. 2020./2021. uspješno završiti na nastavi u školi.

Čuvajte sebe i druge!

                   Ravnateljica   Alma Tomljanović, prof.

 

[više]

MAT liga - zimsko kolo Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 11. 12. 2020. 14:20

Učenici 2.a razreda Zoe Lanča i Mauro Blašković prisustvovali su u četvrtak 10.12.2020. godine natjecanju iz matematike MAT liga - zimsko kolo, natjecanje u paru na razini Hrvatske.

                Čestitke Mauru i Zoe!                 

                             Učiteljica Anica Valenta                                                                                

Pogledajte fotografije naših učenika (vidi: više)

[više]

Pitagorino stablo Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 10. 12. 2020. 14:13

Pitagorino stablo 

Učenici 8.b razreda učili su Pitagorin poučak na nastavi matematike pa su crtali Pitagorino stablo. Uočili su što vrijedi za trokute i četverokute od kojih se ono sastoji te su na kreativan način primijenili naučeno. Neke od radova možete pogledati u nastavku.

                                Tamara Franjević

Pogledajte radove učenika u punom sjaju (vidi: više)

[više]

Projekt Znanje za održivo djelovanje - Pod istim zelenim krovom

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 10. 12. 2020. 13:50

Predstavljamo  priručnik i film vezane za projekt naše škole Znanje za održivo djelovanje - Pod istim zelenim krovom,

Voditeljice: učiteljice Lara Brečević, Biserka Drndić, Elizabeta Miletić

PRIRUČNIK  - Znanje za održivo djelovanje  - Od teorije do prakse, priručnik za obrazovne radnice i radnike i udruge koji rade s djecom 

Predstavljamo i kratki FILM o projektu.

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 9. 12. 2020. 14:47

ODLUKA

 o djelomičnoj promjeni modela izvođenja nastave

 

Molim pogledati dokument u privitku (vidi: više)

[više]

Odluka o uvođenju nastave na daljinu

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 9. 12. 2020. 12:01

 

                           Poštovani učenici, roditelji/skrbnici,

prema preporukama epidemiologa HZZJZ -a, a u dogovru s Osnivačem,  nastava će se za učenike od 5. do 8. razreda odvijati online putem platforme  Teams od sutra, četvrtka 10. 12. 2020. godine.

Razlog odlaska na online nastavu je izrečena mjera samoizolacije za učenike 7. c razreda i pojedine učitelje koji su bili u kontaktu s razredom. Radi narušene epidemiološke situacije i organizacijskih razloga donesena je Odluka o prelasku na online nastavu za više razrede do kraja prvog polugodišta.

Uključite se u platformu Teams jer će vam se ovim putem obratiti razrednici i informirati vas o daljnjem tijeku odvijanja nastave. 

Za učenike od  1. do 4. razreda nastava se odvija u školi, a od idućeg tjedna svi niži razredi u matičnoj školi polaze nastavu u jutarnjoj smjeni.

Rad produženog boravka odvijat će se isključivo poslije nastave i nije moguće organizirati  prihvat učenika.

Hvala vam na dosadašnjoj suradnji i razumijevanju. Čuvajte sebe i druge. 

Za bilo kakva pitanja možete me kontaktirati  na 099 3127801 ili na mail alma.tomljanovic@skole.hr i pratite web stranicu škole i obavijesti od strane razrednika.

                 Ravnateljica   Alma Tomljanović, prof.

[više]

Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 7. 12. 2020. 20:15

                          Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije

 PREDMET: Odluka - o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave u školama

Temeljem procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije Stožer civilne zaštite Istarske županije uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarskežupanije, te osnivača škola, donosi:

ODLUKU

• O potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave u školama

• Maske su obavezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica.

          S poštovanjem,

                      NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE ISTARSKE ŽUPANIJE                                                                          Dino Kozlevac v.r.

 

      Originalni dokument (vidi: više)                                               

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 4. 12. 2020. 22:59

            Poštovani učenici, roditelji/skrbnici, prema preporukama epidemiologa HZZJZ-a nastava će se za učenike VII. A i VIII. D odvijati online od ponedjeljka 7.12.2020.godine. Učenici se u školu vraćaju u ponedjeljak 14.12.2020. godine. Hvala vam na dosadašnjoj suradnji i razumijevanju.

                                  Ravnateljica  

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 3. 12. 2020. 08:08

Poštovani učenici, roditelji/skrbnici,

prema preporukama epidemiologa HZZJZ-a  nastava će se za učenike VI. A odvijati online od ponedjeljka 30. 11. 2020. godine.

Učenici se u školu vraćaju u četvrtak 10. 12. 2020. godine.

Hvala vam na dosadašnjoj suradnji i razumijevanju.

                            Ravnateljica

[više]

Prijateljstvo je jako važno - osmišljavanje basne Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 2. 12. 2020. 18:15

                         Prijateljstvo je jako važno

    Ekranizirajući basne na satu lektire, u ponedjeljak, 30. studenoga, učenici 3.a razreda jednoglasno su zaključili da nema veće snage od prijateljstva. Lektirni zadatak bio je osmisliti vlastitu basnu ili odabrati već postojeću, naučiti je napamet te odigrati na satu uz pomoć vlastitih rekvizita, samostalno ili u paru. Većina učenika je izmislila svoju basnu, oni koji su radili u paru uvježbavali su se  putem videopoziva, na taj način poštujući i naznačene trenutne epidemiološke mjere i uvođenje IKT-a u nastavu.

Zadatak je uspješno realiziran, basne su bile zabavne i poučne, rekviziti originalni, a pouka istaknuta. Uz prijateljstvo koje je zaista nemjerljiva snaga i dječja je mašta nenadmašna, zar ne!?

                                                 Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

Pogledajte fotografiju u punom sjaju (vidi:više)

[više]

Predavanje Selektivno prikupljanje otpada i kompostiranje Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 30. 11. 2020. 23:32

U sklopu školskog projekta "Pod istim zelenim krovom" održano je predavanje Selektivno prikupljanje otpada i kompostiranje

    U srijedu 25. studenog 2020. u novoj sjenici i učionici na otvorenom, koja je izgrađena u sklopu školskog projekta "Pod istim zelenim krovom", održano je predavanje za učenike i nastavnike.

    Predavanje pod nazivom Selektivno prikupljanje otpada i kompostiranje održala je Nina Brnić iz Zelene Istre učenicima od 5. do 8. razreda koji su uključeni u izvannastavnu aktivnost Mladi i Mali prirodnjaci i Građanski odgoj te učenicima 4.a, 4.b i 8.b razreda.      

  Predavanju i otvaranju učionice na otvorenom prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović. Grad Pula svojom podrškom i financijskom pomoći također je omogućio otvaranje učionice na otvorenom kao i saniranje kompletne ograde nogometnog igrališta.

  Ovo je još jedan doprinos naših učenika i djelatnika kako svojim primjerom utjecati  na zajednicu u kojoj živimo te učiniti prostor, odnosno okoliš u kojem boravimo ljepšim, ugodnijim i ekološki održivim.

 

Pogledajte galeriju (vidi: više)

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 27. 11. 2020. 17:31

Poštovani učenici, roditelji/skrbnici,

prema preporukama epidemiologa HZZJZ-a  nastava će se za učenike IV.C odvijati online od petka 27. 11. 2020.godine.

Učenici se u školu vraćaju u utorak 08.12.2020. godine.

Hvala vam na dosadašnjoj suradnji i razumijevanju.

                            Ravnateljica

 

[više]

Državna razina natjecanja iz kemije i povijesti

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 25. 11. 2020. 22:19

    Ponosni  smo što je dvoje učenika naše škole sudjelovalo na državnoj razini natjecanja koje se trebalo održati prošle školske godine, ali zbog epidemiološke situacije i online nastave nije se održalo.

Dana 12. studenoga našu školu na Državnom natjecanju iz kemije predstavljala je učenica 8.d razreda Kim Radešić, mentorica Nikolina Lakić i postigla 13 mjesto.

Dana 16. studenoga našu školu na Državnom natjecanju iz povijesti predstavljao je učenik 8. b razreda Petar Grgurević, mentorica Marija Belullo i postigao 3. mjesto.

Sudjelovanje na Državnom natjecanju veliko je postignuće naših učenika, njihovih mentora i same škole.  

               

 

 Čestitke za postignuti uspjeh učenicima!!!!

       Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

 

 

 

[više]

Sat povijesti iz Vukovara Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 20. 11. 2020. 15:05

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

 

 

Ispovijest učenice Katarine Škalec

Vijesti TV-Nove - u OŠ Šijana postavljena izlozba o Domovinskom ratu

Pogledajte naš plakat u punom sjaju (vidi:više)

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 16. 11. 2020. 09:43

Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici!

prema Kalendaru rada škole i Godišnjem planu i programu škole za školsku godinu 2020./2021. srijeda 18. studenoga Dan je sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - blagdan je RH i neradni je dan. Nastava se odvija u četvrtak 19.11.2020. prema postojećem rasporedu.

                              Ravnateljica

[više]

Škola animiranog filma Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 13. 11. 2020. 11:31


Pulska filmska tvornica poziva zainteresirane osnovnoškolce na upis u 10. Školu animiranog filma. 
Više informacija nalazi se u dokumentu u privitku.

Lijepi pozdrav,  Dina Cvek Zubaj
Voditeljica programa Kluba i promocije PFT-a

[više]

Pod zelenim krovom - poziv na predavanje

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 10. 11. 2020. 15:08

      Poštovani,

       Obavještavamo vas da OŠ Šijana dana 11.11. 2020. (srijeda) u 12 sati organizira prvo događanje u sjenici iznad škole - gornje dvorište. U sklopu projekta Zelene Istre Znanje za održivo djelovanje, a školskog naziva Pod zelenim krovom, održat će se predavanje Dubravke Orlić dipl.ing.agr. - Biljke zavičaja na našem zelenom krovu. Predavanje će slušati Mali i Mladi prirodnjaci škole koji sudjeluju u projektu sa svojim voditeljicama. Pozivaju se i mještani MO Šijana da nam se pridruže i uživaju u novouređenom ambijentu koji pored sjenice ima i klupe koje je donirao Grad Pula. Ovo je prvo predavanje u nizu radionica i predavanja koji će se u studenom  održati na ovom prostoru za učenike i mještane.

Predavanje se odvija uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

S poštovanjem,

Voditelji projekta OŠ Šijana uz podršku i potporu ravnateljice Alme Tomljanović:                       Biserka Drndić, Elizabeta Miletić i Lara Brečević

Glas Istre: O važnosti gradskih šuma u novoj učonici na otvorenom OŠ Šijana 

Udruga Zelena Istra  o našem projektu Pod zelenim krovom

TV Nova emitirala je prilog o našem projektu

TV Nova - U OŠ Šijana održano predavanje o važnosti urbanih šuma

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 9. 11. 2020. 18:12

     Cijenjeni učenici i roditelji/skrbnici!

U tijeku su radovi vezani za sanaciju i zamjenu ograde nogometnog igrališta. Radi sigurnosti molim da se ne koristi navedeno igralište do daljnjega. Zamjenom ograde nogometnog igrališta završava se kompletna sanacija i zamjena ograde vanjskih sportskih terena i dvorišta škole.

Zahvaljujem na uvažavanju mjera i radujmo se novoj ogradi.

                   Ravnateljica

 

 

[više]

Dani kruha i zahvalnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 4. 11. 2020. 19:28

       

   

 

   

    U četvrtak, 29. listopada 2020., u našoj se školi obilježio Dan kruha i zahvalnosti. Nije to bilo na uobičajen način, s mnoštvom kruščića i kolača koje su vrijedne ruke naših mama, nona i djece pekle. Morali smo se prilagoditi epidemiološkoj situaciji, ali pri tom ne zaboraviti biti zahvalni na  tom daru. Cijeli tjedan učenici su sa svojim učiteljicama i nastavnicima promišljali o kruhu, radu, zahvalnosti a kroz literarne i likovne radove to su i prikazali. Naši panoi prepuni su njihovih radova. Tako smo imali priliku vidjeti malu izložbu učeničkih radova nastalih na satu Katoličkog vjeronauka i vjeronaučne družine Zrno. Prvi razredi su od sjemenki izrađivali kruščiće i likovno promišljali o onima koji kruha nemaju;  dok je 4.b razred prikazao prekrasne Medulinske mlinove u kojima  se nekad mljelo žito i masline. 

        I na kraju riječ napisana na 14 jezika, riječ koja može otopiti svako srce, koja danas znači još više: HVALA.   

                                                     Gabrijela Kaić

 

Pogledajte galeriju lijepih učeničkih radova (vidi: više)

[više]

Jesenski odmor

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 29. 10. 2020. 10:37

Cijenjeni učenici, roditelji/skrbnici,

prema kalendaru rada za školsku godinu 2020./2021. jesenski učenički odmor počinje 2. studenoga 2020. godine i traje do 3. studenoga 2020. godine, s tim da nastava počinje u srijedu 4. studenoga 2020. godine. 

Redovna nastava prema postojećem rasporedu počinje u srijedu 4. studenoga 2020., a učenici nižih razreda dolaze:

 • učenici 2. i 3. razreda u prijepodnevnu smjenu, a
 • učenici 1. i 4. razreda u poslijepodnevnu smjenu.

 

Cijenjeni učenici, nadolazeći učenički odmor iskoristite za odmor, ali i za realizaciju određenih školskih obaveza.

                                       Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

 

[više]

MAT liga Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 13. 10. 2020. 19:42

MAT liga

Učenici 2.a razreda Zoe Lanča i Mauro Blašković prisustvovali su u četvrtak 8.10.2020. godine natjecanju iz matematike MAT liga, natjecanje u paru na razini Hrvatske. Od 140 prijavljenih škola i preko 200 parova, naši su predstavnici ostvarili iznimne rezultate i to od mogućih 350 bodova dobili su 278 boda te se time plasirali na izvrsno 5.mjesto.

Treba naglasiti da su učenici sami čitali postavljene zadatke (a s obzirom da smo tek 2.razred izvrsno je i razumijevanje pročitanog), postavili zadatak te došli do rješenja.

                Čestitke Mauru i Zoe!

                                                     učiteljica Anica Valenta

Pogledajte u prilogu fotografije malih matematičara (vidi:više)

 

[više]

Nagrade Grada Pule Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 9. 10. 2020. 21:27

Nagrade Grada Pule prošlogodišnjim najboljim osmašima

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci u srijedu, 7. listopada 2020. godine u prostorima Zajednice Talijana – Circolo upriličila je prijem za ravnatelje i učenike pulskih osnovnih škola koji su s najboljim rezultatima završili osnovnoškolsko obrazovanje u lipnju 2020. godine.

Prijem za 11 ravnatelja pulskih osnovnih škola i 17 najuspješnijih učenika u prošloj školskoj godini temeljem odluka Učiteljskih vijeća u lipnju je odgođen zbog epidemije koronavirusa.

Najuspješnijim učenicima Puh Belci tom je prigodom uručila tablete.

Našu školu predstavljali su učenici Nikolina Kelava, Stefani Vučković i Sergej Ziković.

Elena Puh Belci čestitala im je na trudu koji su uložili kako bi postali učenici generacije svojih škola. Također je pozdravila i sve ostale učenike, roditelje, zaposlenike škola i ravnatelje naglašavajući izuzetan trud uložen prošle školske godine prilikom provođenja nastave na daljinu.

Na prijemu je  sudjelovala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

                                              Ravnateljica

 

Prijem za najuspješnije učenike (vidi: više)

 

[više]

Sretan Dan učitelja

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 5. 10. 2020. 10:18

Cijenjeni učenici i roditelji/staratelji,

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. UNESCO je taj dan proglasio godine 1994. u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Treba istaknuti da je učiteljska profesija jedna od najvažnijih za ukupan razvoj društva te bi se kao takva trebala i cijeniti.

Prigoda je taj dan istaknuti važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Vjerujem cijenjeni učenici i roditelji/staratelji da ste svjesni važnosti i odgovornosti rada vaših učitelja te ćete svojim radom i suradnjom to pokazati ne samo taj dan već i tijekom cijele školske godine.

Pula, 05.listopada 2020.                                                     

                                       Ravnateljiica   Alma Tomljanović, prof.

[više]

Obavijest Općine Medulin o sufinanciranju marende i produženog boravka Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 1. 10. 2020. 21:43

Obavijest Općine Medulin o sufinanciranju marende i produženog boravka

U prilogu (vidi: više):

     - Dopis - sufinanciranje produženog boravka i marende                                   

     - Obrazac:   Z A H T J E V   za sufinanciranje produženog boravka i/ili školske marende u Osnovnim školama na području općine Medulin i grada Pule

                                 

[više]

Obilježavanje Europskog tjedna održivog razvoja Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 30. 9. 2020. 16:15

 

Zelena Istra obilježava Europski tjedan održivog razvoja

Dođite na:

DOGAĐAJ „MOJ KVART - ODRŽIV KVART” (1.10., 18 h, Srpski kulturni centar, Maksimijanova 12, Pula)

I

AKCIJU „HRANA NIJE OTPAD” (2.10., 10-12 h, Narodni trg 9, Pula)

 

Cijeli tekst pročitajte u prilogu (vidi: više)

[više]

Obavijest o radu školske knjižnice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 26. 9. 2020. 18:43

Poštovani roditelji/skrbnici i dragi učenici,

 

  Budući da su epidemiološke mjere sve nas obvezale na reorganizaciju rada i ponašanja i školska se knjižnica tomu prilagodila. Stoga, za sada, učenici samostalno ne ulaze u knjižnicu, a posudba i vraćanje odvijat će se  prema posebnom protokolu. Školska lektira posuđivat će se i vraćati u suradnji s predmetnim učiteljem, a knjige za slobodno vrijeme mogu se naručiti putem MS Teamsa ili na broj telefona knjižničarke 099 5260 868 te vratiti u kutiju ispred knjižnice.

    Školsku knjižnicu možete posjetiti i virtualno na web stranici Virtualne knjižnice te pronaći mnoštvo poveznica na zanimljive i edukativne sadržaje za lektiru, nastavu i slobodno vrijeme.

  Više o protokolu za korisnike školske knjižnice kao i o radnom vremenu s korisnicima možete pročitati u privitku (vidi: više).

                                             Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

[više]

Film "Planet u glavu" - poveznica

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 21. 9. 2020. 17:28

Dragi učenici, 

Objavljuemo poveznicu na film Planet u glavu . Molimo vas da poveznicu dijelite svojim prijateljima kako bi što više učenika pogledalo ovaj film.

                                                Hvala i uživajte u filmu.

[više]

Obavijest ravnateljice - kalendar nastavne godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 18. 9. 2020. 08:18

KALENDAR NASTAVNE GODINE 2020./21.

Nastava će se u šk.god. 2020./21. realizirati prema Kalendaru rada škola koji je objavilo MZO.

                 Ravnateljica:  Alma Tomljanović,  prof.

 

Privitak-kalendar (vidi: više)

 

[više]

Obavijest o skraćivanju nastavnog sata Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 9. 2020. 19:26

Cijenjeni roditelji/skrbnici i učenici!

Nakon dobivene suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja o skraćivanju nastavnog sata na 40 minuta zbog pridržavanja Uputa za sprečavanje i suzbijanja epidemije COVID-19 od ponedjeljka 21. rujna 2020. godine krećemo s novim rasporedom sati. Također došlo je do promjene rasporeda zvonjenja kao i ulaska učenika u školu.

Raspored sati učenici će dobiti od svojih razrednika.

Dragi učenici i roditelji/skrbnici, vjerujem da ćemo i dalje uspješno surađivati i pridržavati se predviđenih mjera za dobrobit svih nas i na tome vam iskreno zahvaljujem u ime svih djelatnika škole.

Ravnateljica:  Alma Tomljanović,  prof.

U privitku Provedbeni plan-izmjenjen i dopunjen, raspored zvonjenja i raspored ulaska u školu. (vidi: više)

 

[više]

Obavijest SCZIŽ Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 14. 9. 2020. 16:43

OBAVIJEST - nova odluka o nošenju maski

Poštovani roditelji/skrbnici, učenici,

načelnik Stožera civilne zaštite IŽ donio je Odluku u kojoj učenici i učitelji tijekom nastave u učionici nemaju obvezu nositi zaštitnu masku.

Maske su i dalje obvezne u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica.

                                    Ravnateljica Alma Tomljanović, prof

Odluka SCZIŽ u privitku (vidi:više)

[više]

Organizacija rada produženog boravka Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 10. 9. 2020. 16:18

ORGANIZACIJA RADA PRODUŽENOG BORAVKA

Dokument u privitku (vidi: više)

[više]

Drugi obrazovni materijli - dodatak

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 9. 9. 2020. 22:04

Dodatak drugim obrazovnim materijalima.

Autori : Simona Jurjević, Tihana Levar, Ivana Raljević, Maja Križman Roškar

Naziv: Nina i Tino 3 zbirka zadataka iz matematike za 3. razred osnovne škole

Izdavač: Profil Klett

 

[više]

Obavijest o radu sa strankama

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 9. 9. 2020. 17:48

PREDMET: Rad sa strankama

Prema Provedbenom planu organizacije rada i izvođenja nastave u OŠ Šijana Pula u šk.god. 2020/2021, te protokola postupanja za vrijeme rada u posebnim uvjetima od 02.09.2020. god. privemeno se ograničava rad sa strankama u OŠ Šijana Pula.

Pozivaju se svi roditelji i stranke da svu komunikaciju prema nadležnim tijelima OŠ Šijana Pula obavljaju putem elektroničke pošte  (os-sijana.pu@skole.hr), zemaljske pošte ili telefonski: 

- ravnateljica 052 500 302;  098 312 78 01

- stručna služba 052 214 305; 099 390 67 66

- tajništvo 052 500 301; 099 312 78 00

- računovodstvo 052 382 020; 099 312 78 03

 U slučaju potrebe izravnog kontakta s nekim od djelatnika škole (u iznimnim slučajevima) potrebno je prethodo dogovoriti sastanak.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

                   Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof. 

[više]

Odluka Općine Ližnjan Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 8. 9. 2020. 09:21

Odluka Općine Ližnjan o privremenim podmirivanju troškova programa produženog boravka

Dokument u privitku (vidi: više)

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 4. 9. 2020. 23:13

PROVEDBENI PLAN ORGANIZACIJE RADA I IZVOĐENJA NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI ŠIJANA PULA u šk.god.2020./2021. te protokoli postupanja za vrijeme rada u posebnim uvjetima


 - doneseni su sukladno trenutno važećim mjerama koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a „Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.“ te dokumentu Ministarstva znanosti i obrazovanja „Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 za pedagošku godinu 2020./2021.“

VAŽNO! (ispravak prethodne objave)
PRVI TJEDAN UČENICI 2. I 3. RAZREDA POLAZE NASTAVU U JUTARNJOJ SMJENI, A UČENICI 1. I 4. RAZREDA U POSLIJEPODNEVNOJ SMJENI OSIM PRVOG DANA NASTAVE.

Dokument u privitku (vidi: više)

[više]

Početak rada - ispravak Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 4. 9. 2020. 16:18

Prvi dan rada škole - ispravak vezan uz početak rada produženog boravka i uz dijeljenje školske marende

Dokument u privitku (vidi: više)

[više]

Obavijest ravnateljice - produženi boravak

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 4. 9. 2020. 16:11

Poštovani roditelji, skrbnici,  

vezano uz odluku Grada Pule i prostorne mogućnosti škole, obavještavamo vas da će produženi boravak biti organiziran za učenike prvih i drugih razreda matične škole. 

Za učenike jutarnje smjene neće biti organiziran prihvat od 7 do 8 sati.

                 Ravnateljica Alma Tomljanović, prof

[više]

Obavijest HZZJZ o posebno osjetljivim skupinama djece i odraslih Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 4. 9. 2020. 16:03

Hrvatski zavod za javno zdravstvo                                                                                Zagreb, 02.09.2020.

Bolesti i zdravstvena stanja koja mogu povećati rizik za teže oblike bolesti COVID -19

Dokument u privitku (vidi: više)

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 3. 9. 2020. 16:51

OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Dokument u privitku (vidi: više)

[više]

Obavijest ravnateljice - prijem djece u 1. razred

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 2. 9. 2020. 23:28

OBAVIJEST  O PRIJEMU DJECE U 1. RAZRED OŠ ŠIJANA PULA ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Poštovani roditelji/skrbnici!

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas kako se prijem djece u I. razred održava u ponedjeljak 7. rujna 2020.godine u jutarnjim satima u OŠ Šijana Pula.
Stručna služba će Vas kontaktirati o rasporedu dolaska po razrednim odjelima.

Molimo da zbog epidemiološke situacije u pratnji djeteta dođe samo jedan roditelj i da ponesete masku te održavate razmak. 

                              

                      Dragi prvašići, veselimo se vašem dolasku!

                                                        Ravnateljica  Alma Tomljanović,prof.

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 26. 8. 2020. 16:17

UPUTE I PREPORUKE ZA ORGANIZACIJU NASTAVE U ŠKOLAMA OD 7. RUJNA

Poštovani roditelji, skrbnici i učenici,

u privitku se nalaze najnovije upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano  uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Upute će uskoro biti razrađene i prilagođene specifičnostima naše škole te ćete o detaljima biti naknadno obaviješteni na istoj ovoj stranici. 

Dokument će se izraditi i objaviti na web stranici škole prije početka nastave koja će započeti 7. rujna 2020.godine, sukladno kalendaru rada za 2020./21. školsku godinu.

 

                            Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

 

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID 19 (vidi. više)

 

 

[više]

OBAVIJEST O SUFINANCIRANJU NABAVE OBRAZOVNOG MATERIJALA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 10. 8. 2020. 13:34

                                              ODLUKA

    o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike s prebivalištem na području Općine Ližnjan-Lisignano za šk.god. 2020./2021.

 

Dokument odluke (vidi: više)

                                                                 Odluka

 o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike s prebivalištem na području Općine Ližnjan-Lisignano za šk.god. 2020./2021

[više]

Katalog udžbenika - obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 22. 7. 2020. 13:41

Cijenjeni roditelji/staratelji,

u privitku se nalazi izmijenjen Katalog odobrenih udžbenika za školsku godinu 2020./2021. za našu školu.

Napomena roditeljima budućih prvašića:

Nastavne listiće za 1. razred iz predmeta hrvatski jezik i matematika koji se nalaze u Drugim obrazovnim materijalima nije moguće nabavljati pojedinačno.

                                    Lijep pozdrav

 

Katalog odobrenih udžbenika za šk.god. 2020./2021. (vidi: više)

[više]

Obavijest o drugim obrazovnim materijalima i pomoćnim nastavnim sredstvima Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 15. 7. 2020. 15:56

POPIS DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA I POMOĆNIH NASTAVNIH SREDSTAVA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. 

Nabavu udžbenika za sve razredne odjele, za obvezne i izborne predmete, izvršit će Škola. 

Druge obrazovne materijale i pomoćna nastavna sredstva za sve razredne odjele nabavlja roditelj/skrbnik.

U školskoj godini 2020./2021. u Osnovnoj školi Šijana koristit će se sljedeći drugi obrazovni materijali i pomoćna nastavna sredstva  (vidi: više)

U privitku Odluka o drugim obrazovnim materijalima i popis. (vidi: više)

[više]

Video čitanka - novi videozapisi Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 11. 7. 2020. 15:26

 Poveznice na nove videozapise

1. Pustolovina kišobrana Đure    Klara Peuško

2. Nigdjezemska    Sara Radolović

3. Sve je moguće    Danijela Perković

4. Ne vidim zašto     Ivana Tavić

5. Čuvajte se goblina     Mirna Rajlić

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 10. 7. 2020. 16:55

SUGLASNOST ZA DRUGE OBRAZOVNE MATERIJALE

Cijenjeni roditelji!

Prema objavi MZO-a iznos za izračun cijene drugih obrazovnih materijala ( radne bilježnice, mape i slično, dakle sve što nije udžbenik ), koji se koriste u nastavi obveznih predmeta u pojedinome razredu, a za koje je potrebna suglasnost roditelja, izračunava se na temelju medijalne plaće u trenutku objave Javnoga poziva za podnošenje prijave za odobravanje korištenja udžbenika u školi i uvrštavanje udžbenika u Katalog odobrenih udžbenika za šk. god. 2020./2021. - 5.553,00 kn.

 

Suglasnost u privitku (vidi: više)

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 9. 7. 2020. 18:43

RASPORED PODJELE UČENIČKIH SVJEDODŽBI

 • petak 10. 07.2020. u 8.00 sati 1. i 2. razredi, a u 9.00 3. i 4. razredi
 • petak 10. 07. 2020. u 9.00 sati PODRUČNI ODJEL Valtura (2/4)
 • ponedjeljak 13. 07. 2020. u 9.00 sati PODRUČNI ODJEL Muntić (1. i 3.)
 • utorak 14. 07 2020. u 8.00 sati učenici od 5. do 7. razreda.

Učenici 5. i 6. razreda ulaze na stražnji ulaz iz dvorišta, a učenici 7. razreda na glavni ulaz

  Raspored učionica:

      5. a  br.15                                                                         1. a br. 29

          b  glazbeni                                                                   1. b br. 30

          c   br. 11                                                                        1. c br. 28

                                                                                                        

      6. a  br. 17                                                                         2. a br. 5

          b  br. 13                                                                         2 .b br. 7

                c  br. 12                                                                          2. c br. 6

 

           7. a br. 8                                                                             3. a br. 22

               b br. 22                                                                           3. b br. 20     

               c  br. 26                                                                          3. c br. 21

               d br. 21

                                                                                                     4. a br. 13

                                                                                                     4. b br. 15

                                                                                                     4. c br. 11

 

 • ponedjeljak 13. 07. 2020.  8. razredi

Dragi učenici osmih razreda,

s obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju obavještavamo vas da će se svečana podjela svjedodžbi planirana 13. srpnja 2020. u 8,00 sati održati istog dana prema sljedećem rasporedu:

- 8. c  u 8,00 sati (učionica br. 26)

- 8. b u 9,00 sati (učionica br. 8)

- 8. a u 10.00 sati (učionica br. 26)

                                               Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 8. 7. 2020. 12:58

     Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete. Popis udžbenika koji će se u šk.godini 2020./2021. koristiti u OŠ Šijana Pula je u privitku. Njihova podjela predviđena je za kraj kolovoza ili početak rujna.

Do 15.07. će biti objavljen popis drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi i sl.) po razrednim odjelima - njih kupuju i plaćaju roditelji.

Molimo da i nadalje pratite web stranice Škole.

                                                Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

 

Katalog udžbenika 2020./2021. (izmjena 22.07.2020.) (vidi: više)

[više]

Obavijest o financiranju drugih obrazovnih materijala Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 7. 7. 2020. 18:05

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hravtske

                                                OSNOVNIM ŠKOLAMA

PREDMET: Financiranje nabave drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola  u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske

 

Dokument u prilogu - vidi: više

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 6. 7. 2020. 19:35

ODLUKA O ODABIRU NOVIH UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. I POPIS ODABRANIH UDŽBENIKA

Na temelju članka 10. st. 2. Zakona u udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu ravnateljica škole donosi  Odluku o odabiru novih udžbenika u školskoj godini 2020./23021.

                                                 Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

 

Odluka i popis udžbenika nalaze se u privitku (vidi: više).

[više]

Raspored sati - petak 26.06.

Autor: Vesna Lorencin, 25. 6. 2020. 07:30

5. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Priroda
3. sat Matematika
4. sat Povijest
5. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
6. sat izb. Talijanski jezik
7. sat izb. Talijanski jezik

6. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Povijest
3. sat Informatika
4. sat Informatika
5. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
6. sat izb. Engleski jezik
7. sat izb. Engleski jezik

7. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Matematika
3. sat Geografija
4. sat Engleski jezik/Njemački jezik
5. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
6. sat Povijest
7. sat Sat razrednog odjela

8. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Geografija
3. sat Hrvatski jezik
4. sat Likovna kultura
5. sat Kemija
6. sat izb. Vjeronauk - Katolički
7. sat izb. Vjeronauk - Katolički
[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 24. 6. 2020. 11:19

OSNOVNA ŠKOLA ŠIJANA PULA

43.istarske divizije 5, Pula     

    

Klasa: 003-05/20-01/01                                                                                         

Urbroj: 2168/01-55-55-20-15                                                                                    

Pula, 15.06.2020

 

.Na temelju ovlaštenja iz članka 72. , a u svezi sa člankom 2. stavak 6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/2018) ravnateljica Škole dana 15. lipnja 2020. godine donosi

                                                                                                        

   ODLUKU O DAROVANJU UDŽBENIKA RADNOG KARAKTERA

 

Članak 1.

Sukladno članku 2. stavak 6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu  i srednju školu Osnovna škola Šijana Pula učenicima će darovati udžbenike radnog karaktera namijenjene jednogodišnjem korištenju, a koje su učenici preuzeli početkom školske godine 2019./2020.

Članak 2.

Popis udžbenika radnog karaktera namijenjenih jednogodišnjem korištenju nalazi se u privitku ove odluke.

Članak 3.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavljuje se na web stranicama Škole. 

                                                    

                                               Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof., v.r.                                                                                                 

 

Udžbenici radnog karaktera i radni materijali namijenjeni jednogodišnjem korištenju (vidi: više) 

[više]

Raspored sati - četvrtak 25.06.

Autor: Vesna Lorencin, 24. 6. 2020. 09:57


5. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
3. sat Engleski jezik
4. sat Geografija
5. sat Sat razrednog odjela
6. sat izb. Vjeronauk - Islamski
7. sat izb. Vjeronauk - Islamski

6. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Matematika
3. sat Engleski jezik/Njemački jezik
4. sat Geografija
5. sat Priroda
6. sat izb. Vjeronauk - Islamski
7. sat izb. Vjeronauk - Islamski

7. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Hrvatski jezik
3. sat Fizika
4. sat Tehnička kultura
5. sat Kemija
6. sat izb. Vjeronauk - Katolički, izb. Vjeronauk - Islamski
7. sat izb. Vjeronauk - Katolički, izb. Vjeronauk - Islamski

8. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Engleski jezik
3. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
4. sat Tehnička kultura
5. sat Hrvatski jezik
6. sat izb. Vjeronauk - Islamski, izb. Talijanski jezik
7. sat izb. Vjeronauk - Islamski, izb. Talijanski jezik
[više]

Raspored sati - srijeda 24.06.

Autor: Vesna Lorencin, 23. 6. 2020. 11:20

5. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Engleski jezik
3. sat Hrvatski jezik
4. sat Glazbena kultura
5. sat Likovna kultura
6. sat Povijest

6. razredi:
1. sat Tehnička kultura
2. sat Matematika
3. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
4. sat Engleski jezik/Njemački jezik
5. sat Hrvatski jezik
6. sat Sat razrednog odjela

7. razredi:
1. sat Povijest
2. sat Kemija
3. sat Biologija
4. sat Engleski jezik/Njemački jezik
5. sat Hrvatski jezik
6. sat izb. Njemački jezik
7. sat izb. Njemački jezik

8. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Povijest
3. sat Kemija
4. sat Biologija
5. sat Fizika
6. sat Geografija
7. sat Sat razrednog odjela
[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 23. 6. 2020. 09:29

 
   
 
   Na pocetku zadnjeg tjedna nastave lijepa vijest za našu školu vezana uz uspjeh naših učenika. Učenica 8.b razreda Klara Peruško osvojila je 2. mjesto u državi na natjecanju Europa u školi, za priču koju je napisala.
   Iskrene čestitke Klari i njenom mentoru, kolegi Vladimiru Papiću.

                         Ravnateljica Alma Tomljanović, prof 
  
 
 
 
 
[više]

Obavijest o vraćanju knjiga u školsku knjižnicu

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 22. 6. 2020. 14:42

Obaveza vraćanja knjiga u školsku knjižnicu   na kraju nastavne godine

   

  Dragi učenici, evo nas pri kraju jedne posebno izazovne nastavne godine. Nadam se da ste svi dobro i da svoje obaveze uspješno završavate. Podsjetila bih vas na još jednu obavezu prije samoga kraja nastave, a to je vraćanje knjiga u školsku knjižnicu. Ako je netko ostao dužan vratiti knjigu to može učiniti još ovaj tjedan, (od 23. 6. do 26. 6. 2020.), svakim danom od 9:00 do 14:00. Knjigu kao i do sada možete ostaviti u kutiji koja se nalazi na ulazu u školu. Molim vas da ukoliko nemate člansku iskaznicu svoje ime i prezime napišete na jedan papirić i ostavite ga u knjizi. I ne brinite, zakasnina se ne naplaćuje, ali nevraćena knjiga da.

       Želim vam puno uspjeha, zdravlja i veselja, da se dobro odmorite i zabavite tijekom ljetnih praznika i da se u novoj školskoj godini nastavimo družiti u našoj školskoj knjižnici. Posebno pozdravljam sve osmaše kojima želim puno sreće i uspjeha u novom životnom izazovu.

         Čuvajte se i sretno!

                                Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

 

[više]

Video čitanka - novi videozapisi

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 21. 6. 2020. 20:38

Poveznice na Video čitanke:

Sjene dinosaura     Ana Trstenjak

Dva neobična grada    Katarina Matijević

Colosseum     Malani Valjužić

Crna knjiga     Mira Kelava

Bez tebe ne bih uspio     Danko Spasojević

[više]

Raspored sati - utorak 23.06.

Autor: Vesna Lorencin, 19. 6. 2020. 10:55

 
5. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Hrvatski jezik
3. sat Informatika
4. sat Informatika
5. sat Tehnička kultura
6. sat izb. Njemački jezik
7. sat izb. Njemački jezik

6. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Hrvatski jezik
3. sat Glazbena kultura
4. sat Geografija
5. sat Povijest
6. sat izb. Vjeronauk - Katolički
7. sat izb. Vjeronauk - Katolički

7. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Likovna kultura
3. sat Glazbena kultura
4. sat Engleski jezik/Njemački jezik
5. sat izb. Informatika
6. sat izb. Talijanski jezik
7. sat izb. Talijanski jezik

8. razredi:
1. sat Fizika
2. sat Matematika
3. sat Glazbena kultura
4. sat Povijest
5. sat 8.a i 8.c Engleski jezik, 8.b Matematika
6. sat izb. Informatika
7. sat 8.b Biologija
[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 19. 6. 2020. 09:49

Cijenjeni roditelji/skrbnici!

U ponedjeljak 22. lipnja obilježava se Dan antifašističke borbe - blagdan  Republike Hrvatske i nenastavni je neradni dan.

U utorak 23. lipnja 2020. godine nastava je prema rasporedu.

               Ravnateljica Alma Tomljanović, prof.

                                                           Pula, 19.06.2020.

[više]

Obavijest - udžbenici Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 19. 6. 2020. 09:42

Obavijest o nabavi udžbenika za učenike osnovnih škola za šk.god. 2020./2021. (vidi: više)

[više]

Raspored sati - petak 19.06.

Autor: Vesna Lorencin, 18. 6. 2020. 09:27

 
5. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Priroda
3. sat Matematika
4. sat Povijest
5. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
6. sat izb. Talijanski jezik
7. sat izb. Talijanski jezik

6. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Povijest
3. sat Informatika
4. sat Informatika
5. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
6. sat izb. Engleski jezik
7. sat izb. Engleski jezik

7. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Matematika
3. sat Geografija
4. sat Engleski jezik/Njemački jezik
5. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
6. sat Povijest
7. sat Sat razrednog odjela

8. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Geografija
3. sat Hrvatski jezik
4. sat Likovna kultura
5. sat Kemija
6. sat izb. Vjeronauk - Katolički
7. sat izb. Vjeronauk - Katolički
[više]

Povrat udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 6. 2020. 23:02

 

1. Obavijest o vraćanju udžbenika (vidi: više)

2. Rapored vraćanja udžbenika i članovi povjerenstva (vidi: više)

3. Izjava o povratu udžbenika (vidi: više)

4. Izjava o preuzimanju udžbenika (vidi: više)

[više]

Obavijest o organizaciji rada knjižnice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 17. 6. 2020. 08:24

Odluka o organizaciji rada školske knjižnice (vidi: viiše)

[više]

Raspored sati - četvrtak 18.06.

Autor: Vesna Lorencin, 17. 6. 2020. 07:25

5. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
3. sat Engleski jezik
4. sat Geografija
5. sat Sat razrednog odjela
6. sat izb. Vjeronauk - Islamski
7. sat izb. Vjeronauk - Islamski

6. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Matematika
3. sat Engleski jezik/Njemački jezik
4. sat Geografija
5. sat Priroda
6. sat izb. Vjeronauk - Islamski
7. sat izb. Vjeronauk - Islamski

7. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Hrvatski jezik
3. sat Fizika
4. sat Tehnička kultura
5. sat Kemija
6. sat izb. Vjeronauk - Katolički, izb. Vjeronauk - Islamski
7. sat izb. Vjeronauk - Katolički, izb. Vjeronauk - Islamski

8. razredi:
1. sat Matematika
2. sat 8.a i 8.c Engleski jezik, 8.b Matematika
3. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
4. sat Tehnička kultura
5. sat Hrvatski jezik
6. sat izb. Vjeronauk - Islamski, izb. Talijanski jezik
7. sat izb. Vjeronauk - Islamski, izb. Talijanski jezik
[više]

Raspored sati - srijeda 17.06.

Autor: Vesna Lorencin, 16. 6. 2020. 10:15

 
5. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Engleski jezik
3. sat Hrvatski jezik
4. sat Glazbena kultura
5. sat Likovna kultura
6. sat Povijest

6. razredi:
1. sat 6.a i 6.b Tehnička kultura, 6.c Matematika
2. sat Matematika
3. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
4. sat Engleski jezik/Njemački jezik
5. sat Hrvatski jezik
6. sat Sat razrednog odjela

7. razredi:
1. sat Povijest
2. sat Kemija
3. sat Biologija
4. sat Engleski jezik/Njemački jezik
5. sat Hrvatski jezik
6. sat izb. Njemački jezik
7. sat izb. Njemački jezik

8. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Povijest
3. sat Kemija
4. sat Biologija
5. sat Fizika
6. sat Geografija
[više]

Raspored sati - utorak 16.06.

Autor: Vesna Lorencin, 15. 6. 2020. 10:08

5. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Hrvatski jezik
3. sat Informatika
4. sat Informatika
5. sat Tehnička kultura
6. sat izb. Njemački jezik
7. sat izb. Njemački jezik

6. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Hrvatski jezik
3. sat Glazbena kultura
4. sat Geografija
5. sat Povijest
6. sat izb. Vjeronauk - Katolički
7. sat izb. Vjeronauk - Katolički

7. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Likovna kultura
3. sat Glazbena kultura
4. sat Engleski jezik/Njemački jezik
5. sat izb. Informatika
6. sat izb. Talijanski jezik
7. sat izb. Talijanski jezik

8. razredi:
1. sat Fizika
2. sat Matematika
3. sat Glazbena kultura
4. sat Povijest
5. sat Engleski jezik
6. sat Sat razrednog odjela
7. sat izb. Informatika
[više]

Obavijest stručne službe

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 12. 6. 2020. 23:16

OBAVIJEST STRUČNE SLUŽBE VEZANO UZ POVRATNU INFORMACIJU O REZULTATIMA TESTIRANJA ZA UPIS U PRVI RAZRED ŠK. GOD. 2020./2021.
 
         Cijenjeni roditelji/skrbnici budućih prvašića,
školska psihologinja će povratnu informaciju davati u školi u utorak ujutro 16. 06. 2020. tijekom upisa u prvi razred. Roditelji koji će upis obaviti u druge dane mogu kontaktirati psihologinju telefonom u četvrtak 18. 06., petak 19. 06. te utorak 23. 06. u jutarnjem terminu od 08:30 do 11:00. Broj telefona ureda stručne službe je 214-305. 
                                                     Stručna služba škole.
[više]

Obavijest stručne službe Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 12. 6. 2020. 23:05

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH Hrvatske         

                                                            Osnovnim školama

Predmet: Provođenje upisnog postupka u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.

(vidi: više)

[više]

Raspored sati - ponedjeljak 15.06.

Autor: Vesna Lorencin, 12. 6. 2020. 12:27

5. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Hrvatski jezik
3. sat Priroda
4. sat Engleski jezik
5. sat izb. Vjeronauk - Katolički
6. sat izb. Vjeronauk - Katolički

6. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Matematika
3. sat Priroda
4. sat Engleski jezik/Njemački jezik
5. sat Likovna kultura
6. sat izb. Talijanski jezik
7. sat izb. Talijanski jezik

7. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Hrvatski jezik
3. sat Biologija
4. sat Geografija
5. sat Fizika
6. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
7. sat izb. Informatika

8. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Matematika
3. sat Biologija
4. sat Engleski jezik
5. sat izb. Informatika
6. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
[više]

Raspored sati - petak 12.06.

Autor: Vesna Lorencin, 11. 6. 2020. 20:29

5. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Priroda
3. sat Matematika
4. sat Povijest
5. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
6. sat izb. Talijanski jezik
7. sat izb. Talijanski jezik

6. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Povijest
3. sat Informatika
4. sat Informatika
5. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
6. sat izb. Engleski jezik
7. sat izb. Engleski jezik

7. razredi:
1. sat Hrvatski jezik
2. sat Matematika
3. sat Geografija
4. sat Engleski jezik/Njemački jezik
5. sat Tjelesna i zdravstvena kultura
6. sat Povijest
7. sat Sat razrednog odjela

8. razredi:
1. sat Matematika
2. sat Geografija
3. sat Hrvatski jezik
4. sat Likovna kultura
5. sat Kemija
6. sat izb. Vjeronauk - Katolički
7. sat izb. Vjeronauk - Katolički
[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 9. 6. 2020. 19:13

Cijenjeni roditelji/skrbnici!

U četvrtak, 11. lipnja 2020. godine, obilježava se Tijelovo - blagdan Republike Hrvatske i prema kalendaru rada škole nenastavni je i neradni dan. U petak, 12. lipnja 2020. godine, nastava se odvija prema rasporedu.

Pula, 09.06.2020.                                         

                        Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

 

[više]

Nastava na daljinu - raspored od 8. do 12. lipnja 2020.

Autor: Vesna Lorencin, 7. 6. 2020. 16:42

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3629/3629

[više]

Video čitanka - novi videozapisi

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 6. 6. 2020. 14:25

       

Poveznice na Video čitanke:

Šuma bakice s plavom kosom      Maro Koroman

Mjesečar      Maida Ahmić

Prespavanac      Lucia Begonja

Neće ići      Sara Veličkovski

Letmobil      Ema Vidra

[više]

Obavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 3. 6. 2020. 15:21

Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu

Labin, G.Martinuzzi 2

Klasa:  602-01/20-01/01

Urbroj: 2163/1-05/19-20-3

Pula-Pola, 1.06.2020.

             OBAVIJEST                 

O UPISU DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

             ZA  ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Na temelju čl. 17.  i 19. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19)                                               

1. Sva djeca koja su do 1. travnja 2020. godine navršila šest godina života, upisuju se prema navedenom zakonu u prvi razred pripadajuće osnovne škole.

2. Upisati se mogu i djeca koja navršavaju šest godina života nakon navedenog datuma, ukoliko imaju odobrenje Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije.

   

   UPISI DJECE OBAVLJAT ĆE SE   

15., 16., i 17. lipnja  2020. godine     

   od 9.00 - 12.00, te od 17.00 - 19.00 sati,

                                    U    PRIPADAJUĆOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Roditelji, odnosno staratelji djece, na upis trebaju donijeti odobrenje Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu za prijevremeni upis u I razred osnovne škole.   

 

 

[više]

Obavijest stručne službe škole

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 1. 6. 2020. 13:03

Odluka o upisu učenika u  I. razred srednje škole

Iz Uprave za odgoj i obrazovanje: 

Poštovani roditelji/skrbnici,

obavještavamo vas da je dana 27. svibnja 2020. godine u Narodnim novinama, broj 62/2020, objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., čiji je sastavni dio i struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda.
Odluka je dostupna na sljedećoj poveznici:

 https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

Ističemo da je ove godine propisana mogućnost dostave prijavnica za upis, upisnica u školu, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, osobno ili elektroničkim putem.
Obveza je školske ustanove na svim vidljivim i dostupnim mjestima obavijestiti učenike i roditelje/skrbnike o e-adresama na koje mogu slati dokumentaciju.

Isto tako, prilikom dostavljanja dokumentacije elektroničkim putem učenik ili roditelj/skrbnik može se izjasniti i o izbornim predmetima te odabiru stranog jezika, kao i o svim posebnostima koje su vama važne za organizaciju nastave u sljedećoj školskoj godini.

Sva propisana dokumentacija može se slikati ili skenirati te poslati elektroničkim putem.

Što se tiče dostavljanja originalne dokumentacije u osnovnu školu (prijavnice učenika koji su je poslali elektroničkim putem), dostavljanje originala nije potrebno.

Originalnu dokumentaciju učenika koja se predaje u srednju školu (upisnice i dokumenti koji su uvjet za upis) učenik ili roditelj/skrbnik može donijeti do kraja rujna 2020.

Preporučamo da razrednik u I. razredu srednje škole odmah na početku rujna organizira i dogovori način i rok za dostavu originala.

Ako učenik ne dostavi originalnu dokumentaciju, srednja škola se radi daljnjeg postupanja može obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Upravi za odgoj i obrazovanje.

S poštovanjem,   Uprava za odgoj i obrazovanje

 

Obavijest Stručne službe škole za roditelje/skrbnike učenika 8. razreda

Sve važne obavijesti vezane uz upis učenika u I. razred srednje škole redovito se objavljuju u aplikaciji Teams za učenike na kanalu Profesionalna orijentacija. Molimo roditelje/skrbnike i učenike da prate informacije objavljivane u aplikaciji.

                                  Stručna sužba 

 

[više]

Nastava na daljinu - raspored od 1. do 5. lipnja 2020.

Autor: Vesna Lorencin, 31. 5. 2020. 19:14

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3629/3629

[više]

Obavijest knjižničarke Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 30. 5. 2020. 13:44

 Posudba i vraćanje knjiga u školsku knjižnicu (5. do 8. razred)


            Poštovani roditelji i dragi učenici, od sljedećega tjedna (1. 6. 2020.) možete i posuditi knjigu u školskoj knjižnici, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9:00 do 12:00, ali uz obaveznu prethodnu najavu na broj telefona 099 526 08 68. Budući da su propisane epidemiološke mjere i dalje na snazi posudba i vraćanje knjiga provodit će se po posebnim pravilima.

            Dakle, ukoliko želite posuditi knjigu potrebno je prethodno nazvati knjižničarku (na gore navedeni broj, navedene dane i sate) te dogovoriti koju knjigu želite posuditi i u koje ćete vrijeme doći po nju. Nakon toga dogovorena će vas knjiga s vašim imenom i prezimenom čekati na ulazu u školu (mali stražnji ulaz kod limenih vrata). Da biste mogli posuditi knjigu potrebno je vratiti posuđenu, ako već niste. Vraćanje knjiga provodi se  kao i do sada.

        Molim vas da se držite dogovorenih termina i načina vraćanja i posudbe knjiga. Hvala na razumijevanju.

                            Iva Petrović-Poljak, knjižničarka

 Plakat (vidi:više)

[više]

Virtualni Dan škole

Autor: Branka Kontošić, 28. 5. 2020. 21:24

Naša škola danas slavi

Dan škole

koji ove godine prvi put obilježavamo virtualno

VIRTUALNI DAN ŠKOLE

Igra asocijacije

Himna OŠ Šijana

Mali folkloraši

Moj zavičaj

Poznati Puljani

Radosna Pula

Dan škole Šijana

Voda i matematika

Matematika i geografija 1

Matematika i geografija 2

PO Muntić

Međunarodni projekt na Royal Academy of Art Haag

Zvučna čitanka

 

[više]

Dan škole

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 28. 5. 2020. 11:48

             

[više]

Obavijest stručne službe

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 27. 5. 2020. 11:54

Obavijest o aktivnostima vezanima uz upis djece u I. razred osnovne škole!

 

Cijenjeni roditelji/skrbnici, 

obavještavamo vas da je sukladno mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (KLASA: 501-05/20-15-2, URBROJ: 381-15-150-20-147 od 18. svibnja 2020. godine), zbog aktualno povoljne epidemiološke situacije, moguće nastaviti aktivnosti vezano uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta i u školskim ustanovama, s tim da su se škole dužne pridržavati odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu, s naglaskom na sljedeće mjere:

 • održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)
 • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu) te, ako je moguće, koristiti vlastitu kemijsku olovku kod pisanja testa,
 • odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19,
 • redovito prozračivati prostorije.
Mole se roditelji/skrbnici:
 1. da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,
 2. da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.

Sukladno tome, psihologinja će od slijedećeg tjedna započeti provedbu testiranja spremnosti za školu. O terminima ćete biti obaviješteni telefonom od strane stručne službe škole. 

 

                                  Stručna služba škole

 
[više]

Online izložba "Šaljem ti poruku ljubavi" Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 27. 5. 2020. 11:41

                      

Naši učenici i učiteljica Nada Žunec sudjelovali u online izložbi Muzeja suvremene umjetnosti Istre  "Šaljem ti poruku ljubavi".

Članak u Glasu Istre, 26.05.2020. (vidi: više)

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 25. 5. 2020. 14:37

IZBORNA NASTAVA

ISPIS iz izbornog predmeta u školskoj 2020./2021. godini

(članak 27. stavak 6. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi)

Obavještavaju se svi roditelji učenika Osnovne škole Šijana o mogućnosti ispisa učenika iz izbornih predmeta u školskoj 2020/2021. godini.

Roditelji koji žele da se njihovo dijete ispiše iz pojedinog izbornog predmeta kao što su: katolički vjeronauk, islamski vjeronauk, talijanski jezik, informatika, njemački jezik, engleski jezik moraju dostaviti pisani zahtjev Učiteljskom vijeću Osnovne škole Šijana nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu.

Pisani zahtjev roditelj treba dostaviti najkasnije do 30. lipnja 2020. godine:

- potpisano i skenirano na službeni e-mail Osnovne škole Šijana Pula

 os-sijana.pu@skole.hr ili učenici nižih razreda osobno učiteljici

- odložiti potpisani zahtjev u predviđenu kutiju u dvorištu škole svaki radni dan od 9.00 do 14.00 sati

                             Ravnateljica Alma Tomljanović, prof.

Primjer zahtjeva za ispis iz izbornog predmeta (vidi: više)

[više]

Obavijest stručne službe

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 25. 5. 2020. 14:33

Obavijest za roditelje/skrbnike!

Odluka o donošenju kurikuluma za nastavni predmet Informatike za osnovne škole i gimnazije u Republici Hrvatskoj donesena je i objavljena u Narodnim novinama broj 22/2018 dana 6. ožujka 2018. godine, a sukladno točki III. za učenike V., VI., VII., i VIII. razreda osnovne škole te I., II., III., i IV razreda gimnazije počela se primjenjivati od školske godine 2018./19., a za učenike I., II., III., i IV. razreda osnovne škole primjenjuju se od školske godine 2020./2021.

Navedeno znači da sve osnovne škole od školske godine 2020./2021. Informatiku obvezno nude kao izborni predmet za učenike koji 2020./2021. upisuju 1., 2., 3., i 4., razred osnovne škole.

Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi  (NN 94/13, 152/14, 68/18), čl. 27. st. (5) predmeti koji se izvode izborno obvezni su tijekom cijele školske godine za sve učenike koji se za njih opredijele.

Za uključivanje učenika u izbornu nastavu potrebna je pisana suglasnost roditelja.

                                     Stručna služba škole.

[više]

Nastava na daljinu - raspored od 25. do 29. svibnja 2020.

Autor: Vesna Lorencin, 24. 5. 2020. 23:16

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3629/3629

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 24. 5. 2020. 22:20

Odgovor Ministarstva znanosti i obrazovanja na često postavljena pitanja

 

Zašto se u škole vraćaju samo učenici 1. – 4. razreda, a ne svi kad su škole sigurne prema uputama HZJZ-a?

Za početak, kako bi škole mogle osigurati prostorne uvjete koje traži HZJZ, nije moguće vratiti u škole sve učenike i održati nastavu za sve razrede. Drugi razlog je što učenici razredne nastave teško mogu učiti i stjecati neke temeljne vještine (čitanje, pisanje, crtanje…) bez odrasle osobe i to im se mora osigurati. Uz to, u školi će se izvoditi cijela satnica. Također, u razrednoj nastavi se radi s manjim brojem učitelja nego u predmetnoj nastavi.

Je li povratak u školu obvezan za sve učenike razredne nastave?

Upute HZJZ-a kažu da je škola sigurna za zaposlenike i učenike uz pridržavanje navedenih mjera pa učenici razredne nastave trebaju ići u školu. Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave. Razlozi za nedolazak u školu mogu biti objektivni kao što su: bolest, izmještenost zbog potresa, osnivač ne može brzo osigurati primjeren prijevoz, lokalno žarište (primjer Brač) itd. Također, mogu biti i subjektivne okolnosti poput teško bolesne osobe u kućanstvu i roditelj se boji poslati dijete u školu iako u redovitoj situaciji to ne bi bila opravdana isprika. Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi uz pomoć Škole na trećem, ali se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel.

Savjeti za roditelje (vidi: više)

[više]

Video čitanka - novi videozapisi

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 24. 5. 2020. 11:01

                

 

     Poveznice na video čitanke:

Jednog popodneva     Lara Abramović

Debela     Nikolina Kelava

Nešto u grmlju      Andreas Grabovac

Pula i Vevo     Adrian Benčić

Maštograd      Mevludin Nesimi

(Autor: učitelj Vladimir Papić)

[više]

Obavijest ravnateljice

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 22. 5. 2020. 09:50

                 Cijenjeni roditelji/skrbnici!

Sukladno Uputama HZJZ i Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja za rad škola i vrtića od 25. svibnja omogućava se povratak u škole svih učenika nižih razreda bez obzira na radni status roditelja.

Škola će rad organizirati sukladno Uputama HZJZ uz poštivanje epidemioloških uvjeta.

Obveza roditelja djece koja se vraćaju u školu je svakodnevno mjerenje temperature. 

Roditelj ili skrbnik ne dolazi u pratnji djeteta ukoliko ima simptome respiratorne bolesti, isto tako ne dovodi dijete u ustanovu ukoliko dijete ima simptome respiratorne bolesti s povišenom temperaturom.

Za sve učenike od 1. do 4. razreda u matičnoj školi nastava u ponedjeljak 25. svibnja 2020. počinje u 8.00 sati, za učenike PO Valtura  u 8.30, a učenike PO Muntić u 8.00 sati.

Učenici 1. i 2. razreda matične škole  ulaze na stražnja dvorišna vrata škole, a učenici 3. i 4. razreda na glavni prednji ulaz škole koji se kasnije zatvara.

Učenici nastavu polaze u jutarnjoj smjeni prema izmijenjenom rasporedu, a nakon redovne nastave uključuju se u rad produženog boravk

U matičnoj školi je organizirana školska marenda i ručak u produženom boravku matične škole i škole u Muntiću.

Detaljne informacije proslijedit će vam razredne učiteljice.

 

 

 

 

 

 

 

 

Veselimo se povratku učenika u škole i zahvaljujemo vam na dosadašnjoj suradnji i razumijevanju.

              Ravnateljica  Alma Tomljanović, prof.

 

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 21. 5. 2020. 13:48

 UPUTE I PREPORUKE ZA UKLJUČIVANJE SVIH UČENIKA U RAZREDNOJ NASTAVI U ŠKOLI (od 25.svibnja 2020. godine)

         Cijenjeni roditelji/skrbnici!

        Nakon prvoga dijela uputa koje su uključivale vrlo restriktivne mjere uključivanja učenika u razrednu nastavu, HZJZ objavio je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama, koja imaju pomoćnika u nastavi (u daljnjem tekstu Upute HZJZ-a), a MZO-a objavilo je Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi od 25. svibnja 2020. godine.

          Molim vas da pročitate Uputu HZJZ i Preporuke Ministarstva u svezi izvođenja nastave kako biste na temelju toga donijeli odluku o povratku svog djeteta u školu. Dakle, epidemiolozi su napisali da su škole sigurne za učenike i zaposlenike. Od ponedjeljka 25. svibnja 2020. svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu. Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.

        Cijenjeni roditelji/skrbnici, za sve nejasnoće i pitanja obratite se svojim razrednicima koji su vas i kontaktirali vezano uz povratak u školu.

         Radujemo se povratku učenika!

                      Ravnateljica Alma Tomljanović,  prof. 

Provedbeni plan za uključivanje svih učenika u razrednoj nastavi u školu od 25.05.2020.  (vidi: više)

Preporuke roditeljima (vidi: više)

[više]

Obavijest ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 20. 5. 2020. 13:54

Obavijest roditeljima/skrbnicima - NOVE UPUTE HZJZ

     Hrvatski zavod za javno zdravstvo Zagreb, 20. svibnja 2020. objavio je
UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA I RAZREDNU NASTAVU OD 1. DO 4. RAZREDA TE POSEBNE RAZREDNE ODJELE I RAD S DJECOM S TEŠKOĆAMA KOJA IMAJU POMOĆNIKA U NASTAVI koje možete pročitati u privitku.
O svim daljnjim aktivnostima za povratak na nastavu u školu kontaktirat će vas razrednici, a bit će objava i na web-u škole.

 

NOVE UPUTE HZJZ (vidi: više)

NOVE PREPORUKE O ORGANIZACIJI RAZREDNE NASTAVE OD 25.05 . (vidi: više)

[više]

Nastava na daljinu - raspored od 18. do 22. svibnja 2020.

Autor: Vesna Lorencin, 17. 5. 2020. 18:31

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3629/3629

[više]

Obavijest o vraćanju knjiga - NOVO!

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 15. 5. 2020. 16:49

            OBAVIJEST O VRAĆANJU KNJIGA U ŠKOLSKU KNJIŽNICU - VAŽNO!

         Poštovani roditelji i dragi učenici, obavještavamo vas da je došlo do male promjene što se tiče mjesta povratka knjiga. Zbog sigurnosti i mogućeg lošeg vremena povrat knjiga će se umjesto na glavnom ulazu u školu vršiti na ulazu s dvorišne strane (stražnji mali ulaz kod limenih vrata). Sve drugo ostaje isto. Na ulazu (sada ispred limenih vrata) nalazit će se kutija u koju ostavljate posuđenu knjigu i to možete obaviti od sljedećega tjedna ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9:00 do 12:00. Prije povrata provjerite imate li člansku iskaznicu u knjizi. Ako nemate, molim vas, napišite svoje ime i prezime na papirić i stavite ga u knjigu. O svim ostalim aktivnostima školske knjižnice (ukoliko ih budemo mogli organizirati) bit ćete obavješteni u vašim virtualnim učionicama i na mrežnoj stranici škole.

                         Iva Petrović-Poljak, knjižničarka 

[više]

Obavijest stručne službe

Autor: VLASTA RADOSAVLJEVIĆ, 14. 5. 2020. 15:49

         Cijenjeni roditelji/skrbnici,
vezano uz brojne upite o utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred, koji provode Stručna povjerenstva škola i uredi nadležni za obrazovanje, objavljujemo dopis koji smo dobili od Uprave za odgoj i obrazovanje. 
Zahvaljujemo na razumijevanju.
                                      Stručna služba škole

 

          Poštovane, Poštovani,

vezano uz upite o nastavku upisa djece u prvi razred osnovne škole obavještavamo vas da se aktivnosti oko upisa djece u 1. razred osnovne škole od 11. svibnja 2020. provode liječnički pregledi djece prema uputama HDŠSM i HZJZ, o čemu su obaviješteni svi osnivači i sve osnovne škole.

Utvrđivanje psihofizič