2013-09-24 16:41:00

Prezentacija zdrave prehrane

U našoj se školi zadnjih godina provodi Program unapređenja prehrane školske djece. Cilj programa je potaknuti sve, direktno i indirektno uključene u prehranu školske djece da bi se uz malo volje i zalaganja mogli spraviti zdravi, ukusni, raznovrsni i nutritivno bogati obroci. Cilj je i pridržavati se jednostavnosti, sezonstva, dostupnosti i tradicionalnosti ovog našeg mediteranskog podneblja.

Početak školske godine pravo je vrijeme za promociju pravilne prehrane u našoj školi. Zato je 5. rujna u 13:00 sati u našoj školi održana prezentacija i konzumacija preporučenih i zdravih školskih maredni. Jednostavne školske marende, kombinacija kuhanih i suhih marendi, moguće je spraviti koristeći se poznatim, domaćim i sezonskim namirnicama. U našoj su se kuhinji okupili kuhari naše škole i drugih škola s područja grada Pule. Zajedno su spravljali obroke. Na meniju tog dana mogli su se naći juneći umak s palentom uz salatu, blitva s krumpirom i file oslića i srdele, rižoto s junetinom i povrćem, frita sa sezonskim povrćem, maneštra i drugi zdravi obroci.

Degustaciji su prisustvovali zamjenik župana Miodrag Čerina, gospođa Patricija Smoljan iz Županijskog ureda za prosvjetu, gospođa Sonja Grozić-Živolić iz Županijskog upravnog odjela za zdravstvo, Erik Lukšić iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, te ostali uvaženi gosti i učenici i djelatnici naše škole.

Cilj nam je nastaviti osiguravati zdrave, kvalitetne i jednostavne obroke za školarce, a pogotovo sada kada je naša školska kuhinja sanitarno i tehnički opremljena, a osoblje educirano.

Naši kuhari u pripremanju zdravih obroka.

Svi kuhari koji su se taj dan brinuli i pripremali zdrave obroke za našu djecu.

Učiteljice produženog boravka.

                                      Tekst uredile Meri Skitarelić i Ivona Kelava


Osnovna škola Šijana Pula